Lasagna cu pui si ciupeci

de Oana in Lasagna, 13 Dec 2009 | 10550 vizualizari

 

Rapid, inventie de moment :))

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe dezosate sau 1 piept de pui
  • 5 ciuperci mari champignion
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri cu smantana
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita curry
  • foi de lasagna
  • 100 g cascaval razuit
  • cateva linguri suc de rosii
         Sos beschamel:
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura parmesan
  • un vf. cutit nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu pui si ciupeci:

Carnea de pui se spala, se taie cubulete mici. Ceapa se curata si se taie cuburi, iar ciupercile se curata si se taie felii. Intr-o tigaie adanca (eu am folosit wok-ul) se pune putin ulei, apoi se adauga carnea si se lasa pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa si se lasa la inabusit pana scade zeama. Apoi se pun ciupercile si se amesteca pana se inmoaie. Daca zeama s-a evaporat se mai adauga apa! Se condimenteaza cu sare, piper si curry, apoi se adauga smantana si se mai lasa putin pe foc. La final se amesteca si mararul taiat fin.


Se prepara si sosul beschamel: se topeste untul, se adauga faina si apoi laptele, putin cate putin, amestecand cu telul pana se ingroasa putin. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se pune parmesanul.


Intr-un vas de iena uns cu putin unt se aseaza foi de lasagna, apoi compozitie de pui si ciuperci, alternativ. Deasupra se toarna sosul beschamel si se pune sucul de rosii.


Se pune vasulacoperit cu folie in cuptorul incins, cam 20 de minute, la foc potrivit. Se scoata tava, se presara cascavalul ras si se mai baga 5 minute in cuptor, pana se topeste cascavalul si se rumeneste putin.

 

TIPS-URI

1

Eu am pus deasupra cascaval afumat, i-a dat o aroma deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu pui si ciupeci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

madi_marin 1

09.01.2010, 11:44

buna rau....

crisad 1

11.01.2010, 17:01

am facut azi f gustoasa .am facut mici modificari dar am fost incantata de rezultat .cu siguranta o voi repete

Oana 1

11.01.2010, 19:36

Ma bucur, Crisad

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui si ciuperci