Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci

de Ina in Paste, 24 Iul 2014 | 2767 vizualizari

 

Stiti deja ca ador lasagna in orice combinatie :X ...

 

INGREDIENTE

  • o cutie cu foi de lasagna

Pentru umplutura:

  • 500 g carne tocata
  • 150 g ciolan afumat dezosat ( cu tot cu partea de sorici )
  • o conserva de ciuperci ( 340 g )
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • sare
  • piper
  • cimbru

Sosul:

  • 150 gr unt,
  • 100 gr faina,
  • 0,7 l lapte
  • 0,7 l suc de rosii,
  • sare,
  • busuioc maruntit,
  • un praf de nucsoara

In plus:

  • 200 g. cascaval pentru ras deasupra.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci:

Curatam ceapa si morcovul, le tocam si le calim in 3-4 linguri de ulei , impreuna cu felii subtiri de ciolan afumat. Adaugam carnea tocata si o cescuta de apa si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care adaugam si ciupercile. Potrivim gustul cu sare, piper si cimbru , amestecam totul bine si oprim focul.


Pregatim sosul: Punem untul sa se topeasca, adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam alternativ laptele si sucul de rosii, amestecand cu grija, sa nu se lipeasca de peretii vasului. Oprim focul si adaugam busuioc maruntit si-un praf de nucsoara.


Ungem cu putin ulei un vas termorezistent, apoi il tapetam cu un strat de sos si asezam un rand de foi de lasagna peste care turnam iar 3-4 linguri cu sos. Acoperim uniform cu un strat de umplutura , apoi reluam ordinea cu sos, foi de lasagna, sos si iar umplutura, astfel incat ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos . Deasupra radem cascavalul si presaram un strat fin de busuioc maruntit.


Punem tava in cuptor, la foc mic, pentru cca. 40 minute, pana ce intreaga cantitate de sos va fi absorbita de foile de lasagna, care vor capata un aspect valurit.


 

TIPS-URI

1

o portie inseamna o tava obisnuita de aragaz ( 32/25 cm )

2

la aceste cantitati nu se vor folosi toate foile de lasagna dintr-o cutie. Va ramane nefolosita cca 1/4 din continut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

kukibella 1

25.07.2014, 12:09

ianculubita 1

25.07.2014, 13:23

e buna buna de tot

Rocsi 1

25.07.2014, 21:46

Prea bun, prea delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna