Lasagna cu dovlecei

de nico15 in Lasagna, 23 Oct 2012 | 3387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g de carne
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 telina mai mica
  • 1 ceasca pasta de tomate
  • ½ ceasca de vin alb
  • ½ ceasca de supa de pui
  • 80 g de unt
  • 80 g de faina
  • 350 ml de lapte
  • 200 g de cascaval
  • 150 g de branza cedar
  • Sare, piper alb, boia, nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu dovlecei:

Se spala si curata legumele, ceapa o taiem brunnoise, radacinoasele le putem taia foarte marunt la fel ca ceapa, dar pentru a economisii timpul si a fi uniform putem rade pe razatoarea mica. Deci punem ulei si unt intr-o cratita mai mare, dupa care adaugam ceapa, dupa ce aceasta prinde un pic de culoare adaugam telina si morcovul si asteptam sa se-nmoaie legumele.


Dupa aceea adaugam carnea tocata si cimbrul, adaugand un praf de sare. Adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul dupa care adaugam pasta de tomate, cimbru si supa si continuam fierberea. Daca mai necesita lichid mai adaugam supa, piperam si acoperim cratita cu capac lasand 15-20 de minute.


In acest timp taiem dovlecelul rondele si il stropim cu ulei de masline si il lasam in asteptare. Ne apucam sa preparam sosul béchamel, punem untul in tigaie si adaugam cantitatea de faina care a fost in prealabil cernuta, gatim putin faina dupa care adaugam laptele amestecam energic, fiind atenti sa nu se faca cocoloase radem si nucsoara si o adaugam, saram si piperam cu piper alb. Cu foile de lasagna putem proceda in doua feluri se pot pune la fiert dar la fel de bine se pot lasa si in starea in care sunt deoarece sosul de la carne si bechamelul vor intra in foi si le va da textura potrivita. Eu am pus apa la fiert cu sare si un strop de ulei si cand aceasta fierbea am adaugat foile pentru 1,5-2 minute maxim, dupa care le-am scos si le-am lasat putin sa se indeparteze surplusul de apa si am inceput aranjarea preparatului. Am inceput cu un strat de lasagna, deasupra cele doua sosuri, carnea, un nou rand de lasagna, sosul tomat, béchamel, cascaval peste si am continuat pana am terminat compozitia ar trebui un minim 3 randuri, la final va trebui sa avem un strat de lasagna peste care vin sosurile si cascavalul ras eu am adaugat si branza cedar care i-a dat un gust deosebit. Dam la cuptor 40-50 de minute. Dupa care verificam bine daca este facuta se stinge focul si mai asteptam 10 minute sa se tempereze dupa care putem manca cu pofta.


ATENTIE MARE: cand puneti carnea nu puneti cu tot sosul mai scurgeti din sos altfel va aveam mai mult lichid si va trebui sa stea mai mult la cuptor. Daca faceti preparatul in vas de Jena, se poate aduce la masa intreg vasul si portionati chiar acolo in fata oaspetilor.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Sim0na 1

24.10.2012, 13:42

tare buna trebuie sa fie..

nico15 1

24.10.2012, 21:33

Multumesc mult.

babi5 1

03.09.2013, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu ton si branza