Lasagna cu dovlecei

de nico15 in Lasagna, 23 Oct 2012 | 5014 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g de carne
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 telina mai mica
  • 1 ceasca pasta de tomate
  • ½ ceasca de vin alb
  • ½ ceasca de supa de pui
  • 80 g de unt
  • 80 g de faina
  • 350 ml de lapte
  • 200 g de cascaval
  • 150 g de branza cedar
  • Sare, piper alb, boia, nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu dovlecei:

Se spala si curata legumele, ceapa o taiem brunnoise, radacinoasele le putem taia foarte marunt la fel ca ceapa, dar pentru a economisii timpul si a fi uniform putem rade pe razatoarea mica. Deci punem ulei si unt intr-o cratita mai mare, dupa care adaugam ceapa, dupa ce aceasta prinde un pic de culoare adaugam telina si morcovul si asteptam sa se-nmoaie legumele.

Dupa aceea adaugam carnea tocata si cimbrul, adaugand un praf de sare. Adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul dupa care adaugam pasta de tomate, cimbru si supa si continuam fierberea. Daca mai necesita lichid mai adaugam supa, piperam si acoperim cratita cu capac lasand 15-20 de minute.

In acest timp taiem dovlecelul rondele si il stropim cu ulei de masline si il lasam in asteptare. Ne apucam sa preparam sosul béchamel, punem untul in tigaie si adaugam cantitatea de faina care a fost in prealabil cernuta, gatim putin faina dupa care adaugam laptele amestecam energic, fiind atenti sa nu se faca cocoloase radem si nucsoara si o adaugam, saram si piperam cu piper alb. Cu foile de lasagna putem proceda in doua feluri se pot pune la fiert dar la fel de bine se pot lasa si in starea in care sunt deoarece sosul de la carne si bechamelul vor intra in foi si le va da textura potrivita.  Eu am pus apa la fiert cu sare si un strop de ulei si cand aceasta fierbea am adaugat foile pentru 1,5-2 minute maxim, dupa care le-am scos si le-am lasat putin sa se indeparteze surplusul de apa si am inceput aranjarea preparatului. Am inceput cu un strat de lasagna, deasupra cele doua sosuri, carnea, un nou rand de lasagna, sosul tomat, béchamel, cascaval peste si am continuat pana am terminat compozitia ar trebui un minim 3 randuri, la final va trebui sa avem un strat de lasagna peste care vin sosurile si cascavalul ras eu am adaugat si branza cedar care i-a dat un gust deosebit. Dam la cuptor 40-50 de minute. Dupa care verificam bine daca este facuta se stinge focul si mai asteptam 10 minute sa se tempereze dupa care putem manca cu pofta.

ATENTIE MARE: cand puneti carnea nu puneti cu tot sosul mai scurgeti din sos altfel va aveam mai mult lichid si va trebui sa stea mai mult la cuptor. Daca faceti preparatul in vas de Jena, se poate aduce la masa intreg vasul si portionati chiar acolo in fata oaspetilor.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sim0na 1

24.10.2012, 13:42

tare buna trebuie sa fie..

nico15 1

24.10.2012, 21:33

Multumesc mult.

babi5 1

03.09.2013, 09:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui si legume