Lasagna cu piept de pui, ciuperci si sos Bechamel

de ela in Lasagna, 5 Mar 2010 | 10951 vizualizari

 

este foarte buna pentru masa de seara

 

INGREDIENTE

  • 10foi lasagna,
  • 500gr piept de pui,
  • 1ceapa,
  • 1borcan ciuperci,
  • 1/2catel usturoi,
  • 1/2pahar vin alb sec,
  • 250gr suc de rosii,
  • 150gr cascaval afumat ras,
  • 75gr unt,
  • 3linguri faina,
  • 500ml lapte,
  • 1ou,
  • 75gr parmezan,
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui, ciuperci si sos Bechamel:

Ceapa tocata marunt si usturoil pisat se pun pe foc in putin ulei si apa,se adauga carnea taiata cubulete si se distuie 10minute apoi se adauga ciupercile taiate marunt.Se adauga vinul,sucul de rosii,sare si piper si se fierbe 25-30minute,la foc potrivit.Separat se pregateste sosul bechamel:se topeste untul intr-o craticioara,se ia de pe foc si se adauga faina amestecand rapid sa nu se faca cocoloase.Se pune din nou pe foc,se toarna laptele treptat,amestecand din cand in cand pana se ingroasa compozitia.Se ia vasul de pe foc si se adauga sare si piper dupa gust,parmezanul si oul batut omogenizand bine totul.Intr-un vas termorezistent uns cu margarina si tapetat cu faina se pun foile de lasagna alternand cu umplutura de carne si ciuperci.La sfarsit se toarna sosul si se presara cascavalul ras si se coace la cuptor 35-40minute pana se rumeneste bine deasupra

TIPS-URI

1

este necesar un vas care sa fie doar cu putin mai lat dect lasagna ca sa poata inota in sos si sa se inmoaie bine foile

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui, ciuperci si sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

epurasha2bb 1

01.06.2010, 10:25

e, si ce imi scoti ochiilasa ca nu ramai tu fara dedicatie, coc eu ceva bun cu ciocolatadar inca nu am tot ce trebuie, e ceva super frumos!

nadina73 1

03.06.2010, 23:46

si sa sa fiti amandoua impacate v-am facut la amandoua dedicatie ela cu cioclata si mariana cu ciuperci

aliengirl 1

27.06.2010, 23:00

faina reteta! Desi sunt de 6 luni in it,nu am mancat niciodata lasagna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu sos de carne si mozzarella