Lasagna

de merisor in Lasagna, 10 Iul 2012 | 16822 vizualizari

 

este o reteta proprie pe care o fac aproape in fiecare weekend.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat(foietaj):
  • - 1 pachet de unt(margarina);
  • - 2 oua;
  • - 9 linguri ulei;
  • - sare;
  • - 11 linguri apa;
  • - 1 plic praf de copt
  • - un varf de lingurita de ammoniac;
  • - faina cat cuprinde.
  •  ½ punga paste fainoase(melcisori….)
  • 1 kg carne toccata amestec
  • 250g cascaval(de preferinta afumat)
  • 1 cutie ciuperci(450g)
  • ardei(capia, gogosari…eu am pus copti de la congelator)
  • 2 cepe
  • cativa graunti de usturoi
  • sos de rosii.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Foietajul – se pune margarina la topit si se iau 9 linguri din ea intr-un bol, se pun 9 linguri de ulei peste margarina (pe foc) si cand da in clocot se pune putina faina cat sa iasa o ciulama mai groasa. Se lasa la racit. Peste cele 9 linguri de margarina se pun 2 oua intregi, cele 11 linguri de apa, putin bicarbonat, praf de copt, sare si faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins. Se intinde pe planseta cat de subtire se poate, se unge cu ciulamaua racita, se ruleaza si se da la frigider pana se prepara restul compozitiilor.


Sosul cu carne tocata: se pune o ceapa la calit in putin ulei, se adauga carnea toccata, condimente si la sfarsit sosul de rosii.


Sosul de ciuperci: se pune o ceapa la calit in ulei, se adauga ciupercile taiate , cativa graunti de usturoi taiati marunt si ardeiul.


Se fierb si pastele fainoase cu putina sare si apoi se scurg.


Aranjare: foietaj, sosul de carne tocata (se scurge de surplusul de grasime, dar nu prea mult ca pe urma se usuca la cuptor), pastele fainoase peste care se rade cascavalul, sosul de ciuperci de asemeni scurs si foietaj. Se coace cam ½ ora.


Spor la lucru!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MIUTA 1

14.07.2012, 21:23

Bya Ralu 1

31.07.2013, 11:59

cam mica bucatica mi-ai pregatit

lucy2002 1

12.02.2014, 09:26

Buna reteta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Lasagna