Lasagne Bolognese

de Corinuta in Lasagna, 3 Dec 2012 | 2864 vizualizari

 

Preferatele lu' fii-mea...:)

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie foi de lasagne
  • 100 g parmezan
  • Pentru sosul ragu:
  • 600 g carne tocata de vita (sau de care va place)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 400 g rosii decojite cuburi
  • rozmarin, salvie
  • sare, piper macinat
  • Ptr sosul bechamel:
  • 800 ml lapte
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • nucsoara rasa
  • sare, piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne Bolognese:

Se curata ceapa, morcovul si usturoiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei. Se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin.

Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se adauga 2 polonice de apa calda sau supa de legume si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic cam 30 de minute amestecand din cand in cand. Dupa jumatate de ora se adauga rosiile taiate si se mai fierbe 15 minute impreuna cu acestea.

Intre timp se prepara sosul bechamel: se prajeste faina in untul topit, se adauga laptele rece amestecand mereu si se fierbe pana se ingrosa sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se unge o tava cu unt, se aseaza un rand de foi de lasagne, o patrime de sos bechamel, o patrime din sosul ragu, o lingura de parmezan. 

Se repeta tot aranjamentul inca de 3 ori, ultimul rand de foi de lasagne care se acopera cu sos bechamel si parmezan. 

Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor aprox. jumatate de ora la foc potrivit. Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Lasagne Bolognese-0
Lasagne Bolognese-1
Lasagne Bolognese-2
Lasagne Bolognese-3
Lasagne Bolognese-4

COMENTARII (23)

Sim0na

Sim0na 1

04.12.2012, 09:12

buna tare

_Alina_

_Alina_ 1

04.12.2012, 09:27

yum, yum!

MonaMimi

MonaMimi 1

04.12.2012, 10:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05