Lasagna cu carne de pui

de mirela0911 in Lasagna, 14 Feb 2012 | 3079 vizualizari

 

In sfarsit am facut si eu lasagna dupa ce am tot vazut pe site, retete una si una. Pot sa zic ca imi place tare mult asa ca sigur o sa mai fac.

 

INGREDIENTE

  • Pt.sosul de carne:
  • 500g carne tocata de pui
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 4-5 lg ulei
  • 400ml suc de rosii
  • 50ml vin rosu
  • sare, piper
  • Pt.sosul bechamel:
  • 50g unt
  • 50g faina
  • 800-900ml lapte caldut
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • nucsoara
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de pui:

Prepararea sosului: Se taie ceapa marunt, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mari si cateii de usturoi se taie felii. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, morcovul si usturoiul si se lasa la calit putin. Se adauga carnea de pui tocata si se lasa la prajit, dupa care se adauga vinul si sosul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se fierbe pana scade din sos (nu de tot).


Sosul bechamel: Se topeste untul intr-o cratita, se presara faina amestecandu-se continuu dupa care se toarna laptele putin cate putin folosindu-ne de un tel si lasam sa fiarba. Spre final se adauga usturoiul pisat si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.


Aproximativ un sfert din sos se toarna intr-o tava unsa cu ulei. Se aseaza un strat de foi lasagna apoi se toarna jumatate din sosul de carne peste care se pune din nou un strat de foi lasagna. Se toarna din nou sos bechamel si se repeta operatiunea. Deasupra se toarna sosul bechamel ramas, se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute, sau pana cand foile de lasagna devin moi. Se indeparteaza folia de aluminiu, se presara cascavalul ras si se mai da la cuptor inca 5-10 minute. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mirela0911 1

16.02.2012, 22:01

Diana, merita, e tare bun. Si pentru mine a fost prima oara. Multumesc!

mirela0911 1

16.02.2012, 22:08

Multumesc Horia!

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 10:50

foarte bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna