Lasagna cu carne de pui

de mirela0911 in Lasagna, 14 Feb 2012 | 5254 vizualizari

 

In sfarsit am facut si eu lasagna dupa ce am tot vazut pe site, retete una si una. Pot sa zic ca imi place tare mult asa ca sigur o sa mai fac.

 

INGREDIENTE

  • Pt.sosul de carne:
  • 500g carne tocata de pui
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 4-5 lg ulei
  • 400ml suc de rosii
  • 50ml vin rosu
  • sare, piper
  • Pt.sosul bechamel:
  • 50g unt
  • 50g faina
  • 800-900ml lapte caldut
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • nucsoara
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de pui:

Prepararea sosului: Se taie ceapa marunt, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mari si cateii de usturoi se taie felii. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, morcovul si usturoiul si se lasa la calit putin. Se adauga carnea de pui tocata si se lasa la prajit, dupa care se adauga vinul si sosul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se fierbe pana scade din sos (nu de tot).

Sosul bechamel: Se topeste untul intr-o cratita, se presara faina amestecandu-se continuu dupa care se toarna laptele putin cate putin folosindu-ne de un tel si lasam sa fiarba. Spre final se adauga usturoiul pisat si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Aproximativ un sfert din sos se toarna intr-o tava unsa cu ulei. Se aseaza un strat de foi lasagna apoi se toarna jumatate din sosul de carne peste care se pune din nou un strat de foi lasagna. Se toarna din nou sos bechamel si se repeta operatiunea. Deasupra se toarna sosul bechamel ramas, se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute, sau pana cand foile de lasagna devin moi. Se indeparteaza folia de aluminiu, se presara cascavalul ras si se mai da la cuptor inca 5-10 minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mirela0911 1

16.02.2012, 22:01

Diana, merita, e tare bun. Si pentru mine a fost prima oara. Multumesc!

mirela0911 1

16.02.2012, 22:08

Multumesc Horia!

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 10:50

foarte bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu sos ragu si ciuperci