Lasagne Bolognese

de Bucatardinpasiune in Lasagna, 10 Feb 2013 | 4805 vizualizari

 

Recunosc ca nu am adus nimic nou acestei retete. Am pregatit-o exact asa cum am invatat de la mama mea. O sa incerc sa va dezvalui si alte retete italienesti invatate de la ea, pentru ca este foarte talentata in ceea ce priveste bucataria italieneasca.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt,
  • 30 gr telina,
  • 2 oua,
  • 200 ml. vin rosu,
  • 700 gr carne tocata amestec porc si vita,
  • 50 gr parmezan ras,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 300 gr faina,
  • sare dupa gust,
  • 1 ceapa medie,
  • 1 morcov mediu,
  • 4 linguri pasta de tomate,
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat razuita,
  • 500 ml supa de carne,
  • 1,2 litri lapte.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne Bolognese:

Incepem cu prepararea sosului ragu, pentru ca dureaza cel mai mult. Razuim foarte fin telina si morcovul. Tocam marunt ceapa si calim usor toate legumele in ulei de masline. Apoi adaugam carnea tocata. Amestecam si o lasam si pe aceasta sa se caleasca aproximativ 10 minute. Stingem cu paharul de vin rosu si continuam fierberea. Cand vinul a secat, adaugam sare dupa gust si pasta de tomate dizolvata in cei 500 ml. supa. Lasam la fiert, la foc mic aproximativ 1 ora. La final adaugam in sosul ragu 200 ml. lapte, amestecam bine si mai lasam maxim 3 minute la foc mic.


In timp ce sosul ragu fierbe, ne ocupam de prepararea foilor de lasagna. Fiind adepta preparatelor proaspete, prefer sa prepar singura inclusiv pastele, mai ales ca gustul final este incomparabil cu al celor din comert. Astfel, asezam in forma de movilita 200 gr. de faina, iar in mijlocul ei adaugam cele 2 oua si un praf de sare. Amestecam usor cu o furculita, incorporand faina treptat. Cand incepe sa capete consitenta vom incorpora restul fainii cu ajutorul mainilor. Formam din aluat o bila pe care o impartim in trei. Din fiecare intindem foi cu ajutorul masinii de facut paste. Apoi, taiem foile mari in altele mai mici, de dimensiunea foilor de lasagna din comert. Le lasam sa se usuce usor.


Apoi, preparam deliciosul sos Bechamel.


Intr-o craticioara topim 100 gr. unt. Peste el adaugam 100 gr. faina si amestecam cu rapiditate. Apoi, turnam litrul de lapte putin cate putin amestecand continuu. Lasam pe foc mic pana cand acesta se ingroasa. La final presaram sare si nucsoara proaspat macinata.


Pentru ca am preparat toate sosurile si foile de lasagna, putem trece la asezarea lor in tava, pe care o ungem cu putin ulei de masline (eu am les o tava transparenta, de yena, pentru a-i putea admira continutul). Apoi, adaugam un strat de sos ragu, peste acesta asezam foile de lasagna, sos bechamel, ragu si parmezan ras. Continuam cu foi de lasagna, bechamel, ragu, parmezan si la fel inca o data. In total am avut trei straturi de foi de lasagna, ultimul fiind de ragu peste care am presarat parmezan din belsug.

Introducem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 minute.


Se serveste calda!


Enjoy!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Bucatardinpasiune 1

11.02.2013, 22:17

Ms pt sustinere diaconta!

babi5 1

28.08.2013, 20:53

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 12:55

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Lasagna