Lasagna cu sos bolognese si vinete

de cristeena20 in Paste, 10 Iun 2015 | 1100 vizualizari

 

Este un alt fel de lasagna - la reteta traditionala de lasagna cu sos bolognese eu am adaugat felii de vinete prajite - a iesit un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cutie foi de lasagna cu oua
  • 250 g carne tocata (vita sau amestec porc cu vita)
  • 1 ceapa mare, e catei de usturoi
  • ulei de masline, sare, piper, boia, foaie de dafin, oregano uscat, cimbru verde
  • 1 pahar de vin alb, 1 pahar supa de carne
  • 1 ou
  • 1/2 pahar pasta de rosii
  • 1/2 pahar suc de rosii
  • 2 linguri pasta de paprica
  • 2 vinete
  • 75 g unt, 75 gr faina, 750 ml lapte, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu sos bolognese si vinete:

Sosul bolognese: Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu ulei de masline. Cand s-a rumenit putin adaugam usturoiul tocat fin, foaia de dafin si adaugam carnea tocata. eu am folosit de porc, dar e de recomandat de vita sau amestec. Lasam sa se prajeasca, amestecand sa se omogenizeze ingredientele. Adaugam sare, piper si mai incolo oregano uscat si cimbru verde tocat. Amestecam bine si aduagam apoi vinul alb. Lasam sa scada si apoi punem restul ingredientelor: boiaua, pasta de ardei, bulionul , pasta de tomate si la final supa (daca nu aveti facuta dizolvati concentrat din cub sau pudra in apa fierbinte). Lasam sa fiarba la foc mediu pana se ingroasa sosul.Apoi punem sa se raceasca putin. La final, cand e mai rece aduagam un ou si amestecam bine. Punem deoparte.


Pentru sosul bechamel: Intr-un ibric punem untul sau margarina la topit si adaugam faina. Amestecam si turnam laptele rece, treptat, amestecand cu grija sa nu iasa cocoloase. Folositi apoi un tel pentru a amesteca. Puneti putina sare, piper alb si razuiti nucsoara. Lasati sa se ingroasa si apoi dati deoparte. Aveti grija sa nu iasa foarte gros. La nevoie mai adaugati lapte sua apa rece.


Vinetele le taiem felii, cu coaja cu tot. Le saram si le lasam sa stea cca 10 minute, apoi le prajim in tigaia de teflon pe care o stropim cu ulei din cand in cand. scoatem pe un servet absorbant.


Pregatim un vas mai mare (eu am facut in doua medii) .Ungem fundul cu un strat generos de bechamel peste care aranjam un strat de foi de lasagna. Eu am folosit uscate dar cu siguranta sunt mai bune cele proaspete. Apoi punem jumate din sosul bolognese. Aranjam peste vinetele si punem iar bechamel. Punem iar un strat de foi si apoi iar sos bolognese si vinete. punem la final un ultim strat de lasagna peste care punem doar bechamel (un strat mai gros) Puneti cascaval razuiyt dupa pre«ferinta sau parmezan ras. Dam la cuptorul incalzit pt cca 40 minute, pana cand devine rumen deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu sos bolognese si vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

cristeena20 1

10.06.2015, 22:39

Rux, arata tare bune!!o sa incerc si eu

Ksenya 1

11.06.2015, 07:33

ce pofta mi-ai facut...

Andreea Caroline 1

11.06.2015, 18:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete si dovlecei