Lasagna cu vită și ciuperci

de Rita Ilies in Lasagna, 28 Mar 2015 | 1676 vizualizari

 

Am aflat, povestind cu unii și cu alții, că denumirea acestui preparat ar avea origini grecești; vasul în care se pregătește, numindu-se la ei ”lasagnum”.

Alții spun că denumirea acestui preparat vine tot din greacă, dar de la niște fâșii de aluat numite ”laganon”.

Oricum ar fi, cert este că Lasagna a ajuns până în Anglia, unde a fost pentru prima dată publicată într-o carte de bucate, de-atunci făcându-se cunoscută peste tot în lume.

Eu v-am adus Lasagna cu ciuperci și carne de vită, o combinație excelentă peste care am presărat puțin cașcaval afumat care-i dă o savoare inedită.

 

INGREDIENTE

  • 12 foi uscate de lasagna
  • 300 g carne tocată de vită
  • 250 g ciuperci
  • un morcov potrivit
  • două cepe
  • 20 cm dintr-o rădăcină de praz
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 150 ml iaurt
  • 4 linguri cu amidon de porumb
  • o linguriță cu nucșoară măcinată
  • 4 frunze de busuioc mărunțite
  • sare de mare și piper verde
  • unt pentru uns tava
  • ulei de măsline ( opțional )
  • 100 g cașcaval afumat
Portii: 21
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu vită și ciuperci:

Am pus intr-o tigaie untul impreuna cu legumele curațate și marunțite. Am acoperit-o cu un capac. Ciupercile conțin o mare cantitate de apa, astfel nu va fi nevoie de adaos de lichide iar legumele se vor cali in suc propriu devenind mai savuroase. Dupa aproximativ 10 minute am adaugat condimentele și carnea de vita tocata.


Intre timp am amestecat laptele fierbinte, iaurtul și amidonul impreuna cu puțina sare și piper. Foile de lasagna le-am hidratat cca. 10 minute in apa rece ( foile de lasagna sunt foarte casante iar pentru a le putea manevra mai ușor și pentru a obține un preparat aspectuos este indicat sa le hidratam in prealabil ).


Se pot hidrata și in lapte rece.


Am uns cu unt o tava clasica din sticla termorezistenta ( poate fi și ceramica ) și am așezat 4 foi de Lasagna. Am imparțit cantitatea de umplutura in doua, jumatate din aceasta așezand-o pe toata suprafața tavii.


Am așezat al doilea strat de foi, apoi din nou umplutura iar la final cel de-al trei-lea strat de foi.


Am scufundat totul in laptele pregatit in prealabil și am dat totul la cuptor preț de 30 de minute. Am incins cuptorul din timp pentru ca, mai apoi, preparatul trebuie gatit la o temperatura de 50-60 de grade.


Dupa acest timp am scos Lasagna din cuptor și am razuit cașcavalul deasupra.


Se servește calda iar un pahar de vin roșu demidulce poate satisface toate cerințele unei Lasagna cu carne proaspata de vita.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vită și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

04.04.2015, 18:28

ce buna e

Carmen_g 1

08.04.2015, 12:15

Ce faina e! Tre' s-o incerc si eu

Rita Ilies 1

08.04.2015, 14:20

Încearc-o! E super bună!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna delicioasa