Lasagna

de luminita20_2006 in Lasagna, 27 Mar 2010 | 3470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • - 1 ceapa
  • - 1lingura pasta de rosii
  • -1 morcov
  • -1 telina pastea superioara
  • -1 conserva rosii in bulion -150 ml vin alb
  • - sare piper
  • - rozmarin
  • -2 catei usturoi
  • - patrunjel
  • sos bechamel:
  • - 300 gr lapte
  • - 2linguri faina
  • - 50 gr unt
  • - nucsora -100 gr cascaval
  • - 100 gr parmezan
  • sare
  • - foi lasagna
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Intr-o tigaie se pune ulei de masline se adauga carnea si ceapa tocata marunt se lasa sa se prajeasca 2min, apoi se adauga 100 ml vin si o lingura de pasta de tomate si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic pana ce scade.

Morcovul se da prin razatoare, telina se taie marunt, la fel si usturoiul. In alta tigaie se pune ulei la incins se adauga morcovul cu telina si ustoroiul si se lasa sa se caleasca un pic, apoi se adauga rosile in bulion si restuld e vin si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa sosul. Se amesteca sosul de legume cu cel de carne si se adauga patrunjelul sare, piper si rozmarin.

Sos bechamel
Se topeste untul apoi se adauga faina se amesteca bine si se adauga cate un pic laptele. Cand s-a legat se ia de pe foc si adaugam cascaval si parmezanul ras, condimentam.

Tava de cuptor se unge cu unt se tapeteaza cu pesmet apoi se adauga:

- un rand de foi

- sos bechamel

- sosul bolognese

Reluam din nou cu foi si tot asa pana ce terminam foile si umplutura.. La final punem iarasi sos bechamel cascaval se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor. Dupa 15 min se ia folia si se mai lasa inca 20 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Dana Cristea - pusikmea 1

27.03.2010, 21:56

nadina73 1

30.03.2010, 20:23

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

ieri la 21:15

Gogoşari şi ardei umpluţi cu varză asortată

de Ancutsa 5

ieri la 20:41

Gem de struguri

de Lau 9

ieri la 20:31

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne tocata