Lasagna

de luminita20_2006 in Lasagna, 27 Mar 2010 | 2740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • - 1 ceapa
  • - 1lingura pasta de rosii
  • -1 morcov
  • -1 telina pastea superioara
  • -1 conserva rosii in bulion -150 ml vin alb
  • - sare piper
  • - rozmarin
  • -2 catei usturoi
  • - patrunjel
  • sos bechamel:
  • - 300 gr lapte
  • - 2linguri faina
  • - 50 gr unt
  • - nucsora -100 gr cascaval
  • - 100 gr parmezan
  • sare
  • - foi lasagna
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Intr-o tigaie se pune ulei de masline se adauga carnea si ceapa tocata marunt se lasa sa se prajeasca 2min, apoi se adauga 100 ml vin si o lingura de pasta de tomate si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic pana ce scade.


Morcovul se da prin razatoare, telina se taie marunt, la fel si usturoiul. In alta tigaie se pune ulei la incins se adauga morcovul cu telina si ustoroiul si se lasa sa se caleasca un pic, apoi se adauga rosile in bulion si restuld e vin si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa sosul. Se amesteca sosul de legume cu cel de carne si se adauga patrunjelul sare, piper si rozmarin.



Sos bechamel

Se topeste untul apoi se adauga faina se amesteca bine si se adauga cate un pic laptele. Cand s-a legat se ia de pe foc si adaugam cascaval si parmezanul ras, condimentam.



Tava de cuptor se unge cu unt se tapeteaza cu pesmet apoi se adauga:


- un rand de foi


- sos bechamel


- sosul bolognese


Reluam din nou cu foi si tot asa pana ce terminam foile si umplutura.. La final punem iarasi sos bechamel cascaval se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor. Dupa 15 min se ia folia si se mai lasa inca 20 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

COMENTARII (2)

Dana Cristea - pusikmea 1

27.03.2010, 21:56

nadina73 1

30.03.2010, 20:23

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv cartofi in crusta de malai
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pateuri cu brânză dulce

de RODIMUR 3

ieri la 22:04

Sarmale dezechipate

de RODIMUR 3

ieri la 20:05

Desert tort-Cos cu flori si zmeura

de ancutsa 5

ieri la 17:03

Costite cu miere la cuptor

de Camelya 5

ieri la 13:42

Cartofi noi cu marar si usturoi

de Camelya 5

ieri la 13:09

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne tocata