Lasagna vegetariana

de Bucataras in Kamis, 6 Dec 2017 | 1297 vizualizari

 

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte?
E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa. 
Reteta video completa o gasesti mai sus!
Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • Foi lasagna – 18 buc
  • Zucchini – 1 buc
  • Dovlecei – 2 buc
  • Vinete – 2 buc
  • Ulei de masline – 100 ml
  • Busuioc Kamis – 2 linguri
  • Boia dulce Kamis – 2 linguri
  • Cimbru Kamis – 2 linguri
  • Sare, piper – dupa gust
  • Sos de rosii:
  • Ceapa rosie – 2 buc
  • Ciuperci – 300 g
  • Ulei de masline – 30 ml
  • Usturoi granulat Kamis – ½ lingura
  • Vin rosu – 50 ml
  • Rosii uscate – 150 g
  • Rosii cuburi la conserva – 250 g
  • Zahar – ½ lingurita
  • Sare, piper
  • Sos Bechamel:
  • Unt – 50 g
  • Faina – 50 g
  • Lapte cald – 850 ml
  • Frunze Dafin Kamis – 2 frunze
  • Sare si piper alb – dupa gust
  • Nucsoara rasa Kamis – ½ lingurita
  • Ceapa granulata Kamis – 1 lingurita
  • In plus:
  • Branza de burduf – 300 g
  • Mozzarella – 250 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna vegetariana:

Taie vinetele, dovleceii si zucchini rondele;


Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper; Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 15 min;


Sos Bechamel:


Topeste untul intr-o craticioara;

Adauga faina si incorporeaz-o pana la omogenizare;

Pune laptele cald si amesteca cu un tel;

Pune frunzele de dafin, sare si piper alb dupa gust;

Adauga nucsoara si ceapa granulata;

Amesteca pana se incheaga;

Scoate foile de dafin;



Rupe branza de burduf;

Da mozzarella pe razatoare;


Asamblare:

Pune1-2 polonice de sos bechamel in tava de cuptor

Pune 6 foi de lasagna intercalate;

Pune alt strat de sos bechamel si sos de rosii;

Intercaleaza apoi vinete, dovlecei si zucchini;

Presara un strat de mozzarella si burduf;

Pune alte 6 foi de lasagna urmate de sos bechamel;

Intinde-l bine si adauga si restul de sos de rosii;

Pune un alt strat de vinete, dovlecei si zucchini;

Presara alt strat de mozzarella si burduf;

Adauga ultimul strat de foi de lasagna si ultimul strat de sos bechamel;

Pune restul de mozzarella si burduf ramase;

Da la cuptor cca 15-20 min, la 180 de grade Celsius, pana se gratineaza totul;



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna vegetariana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

xana 1

08.12.2017, 14:28

Arata super bine

AdrianaStroe 1

11.12.2017, 16:38

nu este lasagna vegetariana deoarece are lapte, branza, smantana...... de ce ne amagiti?

miki_a 1

11.12.2017, 17:11

Vegetarian e cel care nu consuma carne! Iar cel care nu consuma carne, fructe de mare, lactate (mai ales facute cu cheag de origine animala, ceara de albine, oua...) e vegan...sunt doua notiuni total diferite, chiar daca sunt bazate pe notiuni asemanatoare (diete, convingeri religioase, protectia animalelor, evitarea sadismului fata de animale, a articolelor de imbracaminte din piele etc)!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de vinete cu rosii