Lasagne con spinaci

de Oana in Lasagna, 10 Iul 2011 | 8953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 16 foi de lasagna cu spanac (Barilla)
  • parmezan ras
  • Umplutura:
  • 1 kg carne de vitel
  • 25 g unt
  • o ceapa mare
  • 2 fire ceapa verde
  • un morcov
  • 2 rosii proapste
  • 6 bucati rosii uscate (sau in ulei)
  • 200 ml supa de vita sau de legume
  • 200 ml vin alb demi-sec
  • sare
  • busuioc uscat
  • piper
  • o lingura busuioc proaspat tocat fin
  • Sos beschamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 1 l lapte
  • sare
  • nucsoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne con spinaci:

Se prepara intai umplutura. Carnea de vitel se spala, se toaca la robot. Ceapa se curata si se marunteste la robot. Morcovul se curata si se marunteste si el sau se rade pe razatoarea cu ochiuri mici.

Se topeste untul intr-o cratita incapatoare, se pun ceapa si morcovul, apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca bine pe toate partile. Cand si-a schimbat culoarea si incepe sa scada zeama se adauga vinul si se lasa sa scada. Rosiile se spala, se curata de coaja si cotoare si se maruntesc la robot impreuna cu rosiile uscate. Se poate folosi si suc de rosii conservat sau bulion dizolvat in 200 ml supa. Se adauga rosiile in carne cand zeama a scazut, se toarna si supa si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade iar zeama si carnea este moale. Se condimenteaza cu sare, piper si busuioc uscat. Se stinge focul si se adauga busuiocul proaspat.

Se prepara sosul beschamel: laptele se fierbe. Se topeste untul intr-o craticioara cu pereti dubli, se rastoarna toata faina amestecand uc un tel. Se toarna laptele in fir subtire, amestecand in continuu cu telul pana se incorporeaza tot laptele, avand grija sa nu faca cocoloase. Se mai lasa un minut sa fiarba si se opreste focul. La final se adauga sare si nucsoara (cam o lingurita).

Intr-un vas dreptunghiular de iena, uns cu unt, se pune sos beschamel, un start de foi de lasagna, un strat de carne, sos beschamel, parmesan ras si tot asa pana se formeaza 4 straturi. La final, se termina cu un strat de foi de lasagna peste care se toarna sos beschamel si parmesan ras. Se coace la foc mediu pana se umfla foile si se rumeneste usor deasupra. Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne con spinaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna