Lasagna cu sos ragu si ciuperci

de mikidaniro in Lasagna, 31 Ian 2012 | 3338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi lasagna cumparate sau de casa(cca 20 de foi)
  • 10 felii branza topita
  • 200 g bacon sau kaiser
  • 3 oua
  • 500ml smantana lichida
  • 300 g cascaval
  • sare,piper
  • 2 foi de dafin
  • Sos ragu:
  • 1 kg carne tocata(vita,porc sau amestec)
  • 1 l suc de rosii
  • 500ml vin rosu
  • 2 cepe mari
  • 4-5 catei de usturoi
  • Sos de ciuperci:
  • 300g ciuperci proapspete
  • 2 cepe mari-200g
  • 2 morcovi-200g
  • 500ml suc de rosii
  • sare,piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu sos ragu si ciuperci:

Sos ragu:


Intr-o cratita punem pe foc un pic de ulei,ceapa si usturoiul taiate solzisori si le lasam pana capata o culoare aurie.Punem carnea tocata,o lasam pana devine albicioasa,adaugam vinul,dam focul mare pt a se evapora alcoolul,apoi adaugam sucul de rosii,sare,piper si foile de dafin.Acoperim si lasam la foc mic cca 60 minute sau pana devine un sos mai gros.


Sos de ciuperci:


Ciupercile si ceapa le taiem felii subtiri ,iar morcovul il dam prin razatoarea mica.Punem totul intr-un vas pe foc cu un pic de ulei si le sotam cca 5 min.Adaugam sare,piper,sucul de rosii,acoperim si lasam la foc potrivit cca 15 min


Baconul il taiem feliute subtiri si cascavalul il dam pe razatoarea mica


Intr-o tava(a mea are 25X40 si h:10cm) turnam 1-2 polonice de ragu,apoi punem foile de lasagna una langa alta pe toata suprafata tavii,adaugam 1/4 din ragu sau cat sa le acopere.Punem peste ragu bucatele rupte de branza topita,bacon si presaram o mana de cascaval,punem un alt rand de foi,adaugam sosul de ciuperci, bucatele de branza topita,bacon,cascaval,foi,sos ragu,iar branza topita,bacon si cascaval,foi,iar deasupra turnam un amestec din smantana,oua si cascavalul ramas.Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute sau pana se rumeneste deasupra.


Se poate servi atat calda cat si rece.

 

TIPS-URI

1

Puteti pune intre straturi in loc de sosul de ciuperci felii de vinete subtiri prajite(o vanata potrivita)

2

puteti face numai cu sosul de ciuperci pentru a o transforma intr-o mancare de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu sos ragu si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

iri_iri 1

31.01.2012, 18:39

arata fff bine

mikidaniro 1

31.01.2012, 19:28

Multumesc tuturor pt aprecieri!
pt fiecare cate un si un

babi5 1

27.08.2013, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!