Lasagna cu sos ragu si ciuperci

de mikidaniro in Lasagna, 31 Ian 2012 | 6628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi lasagna cumparate sau de casa(cca 20 de foi)
  • 10 felii branza topita
  • 200 g bacon sau kaiser
  • 3 oua
  • 500ml smantana lichida
  • 300 g cascaval
  • sare,piper
  • 2 foi de dafin
  • Sos ragu:
  • 1 kg carne tocata(vita,porc sau amestec)
  • 1 l suc de rosii
  • 500ml vin rosu
  • 2 cepe mari
  • 4-5 catei de usturoi
  • Sos de ciuperci:
  • 300g ciuperci proapspete
  • 2 cepe mari-200g
  • 2 morcovi-200g
  • 500ml suc de rosii
  • sare,piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu sos ragu si ciuperci:

Sos ragu:

Intr-o cratita punem pe foc un pic de ulei,ceapa si usturoiul taiate solzisori si le lasam pana capata o culoare aurie.Punem carnea tocata,o lasam pana devine albicioasa,adaugam vinul,dam focul mare pt a se evapora alcoolul,apoi adaugam sucul de rosii,sare,piper si foile de dafin.Acoperim si lasam la foc mic cca 60 minute sau pana devine un sos mai gros.

Sos de ciuperci:

Ciupercile si ceapa le taiem felii subtiri ,iar morcovul il dam prin razatoarea mica.Punem totul intr-un vas pe foc cu un pic de ulei si le sotam cca 5 min.Adaugam sare,piper,sucul de rosii,acoperim si lasam la foc potrivit cca 15 min

Baconul il taiem feliute subtiri si cascavalul il dam pe razatoarea mica

Intr-o tava(a mea are 25X40 si h:10cm) turnam 1-2 polonice de ragu,apoi punem foile de lasagna una langa alta pe toata suprafata tavii,adaugam 1/4 din ragu sau cat sa le acopere.Punem peste ragu bucatele rupte de branza topita,bacon si presaram o mana de cascaval,punem un alt rand de foi,adaugam sosul de ciuperci, bucatele de branza topita,bacon,cascaval,foi,sos ragu,iar branza topita,bacon si cascaval,foi,iar deasupra turnam un amestec din smantana,oua si cascavalul ramas.Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute sau pana se rumeneste deasupra.

Se poate servi atat calda cat si rece.

TIPS-URI

1

Puteti pune intre straturi in loc de sosul de ciuperci felii de vinete subtiri prajite(o vanata potrivita)

2

puteti face numai cu sosul de ciuperci pentru a o transforma intr-o mancare de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu sos ragu si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

iry-gabriela 1

31.01.2012, 18:39

arata fff bine

mikidaniro 1

31.01.2012, 19:28

Multumesc tuturor pt aprecieri!
pt fiecare cate un si un

babi5 1

27.08.2013, 12:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna