Lasagne de casa cu ricotta

de ana in Lasagna, 24 Iun 2010 | 3648 vizualizari

 

Am tot cautat retete si am gasit una care sa fie pe placul meu .

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 100 ml apa
  • faina cat cuprinde
  • Pentru sos bolognese :
  • 500 gr carne tocata(vita si porc)
  • 50ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 600 gr rosii proaspete
  • 600 gr pasta de rosii
  • sare,piper
  • Pentru sos de ricotta(urda)
  • 500 gr ricotta sau urda
  • 200 ml lapte
  • sare,piper.
  • 200 gr parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne de casa cu ricotta:

Ne ocupam de foi:Pentru a obtine textura fina ca a celor din comert avem nevoie de un mixer purtnic (masina de paine sau robot) mixam ingredientele pana obtinem o coca ferma apoi o lasam sa se odihneasca la frigider cel putin 1 ora.


Intindem foi foarte subtiri ca de taitel le taiem dreptunghiular sau orice alta forma dorim .Intr-o oala destul de mare clocotim 3 litri de apa cu 1 lingurita de sare si fierbem foile pe rand cca 2 minute (la mine au incaput 2 ,nu trebuie sa le suprapunem pentru ca se lipesc)Le scoatem cu ajutorul unei spatule de lem sau de plastic si le intindem pe un prosop de bucatarie.


Sos bolognese: Intr-o cratita destul de inaltuta incingem uleiul ,apoi adaugam carnea si o aurim ,apoi adaugam ceapa tocata o lasam 2 minute , adaugam vinul ,il lasamsa scada si asezonam cu sare si piper dupa care adaugam rosiile mixate ,pasta de rosii si o cescuta de apa,amestecam bine punem capacul si lasam la foc potrivit 30 de minute.


Sosul de ricotta:Pasam bine urda si o desfacem cu lapte turnand putin cate putin ,punem dupa gust sare si piper.


Asamblam :Intr-o tava punem un strat generos de sos bolognese ,asezam o foaie ,o ungem cu sos de ricotta apoi sos bolognese,continum pana se face tava 3 sferturi ,ultimul strat fiind numai sos bolognese presarat cu parmezan.Acoperim tava cu folie de aluminiu si coacem cca 30 de minute ,dupa cele 30 de minute luam folia si o mai lasam 5 minute.O servim calda !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne de casa cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (20)

nadina73 1

26.06.2010, 16:26

gata anuco am gasit retete cu pricina aici era am venit cu furcile gata am reglat contu

ana 1

26.06.2010, 17:04

Bunica sa stii ca la foi iti trebuie rabdare @Nadina multumesc

VERONICA2607 1

19.03.2012, 11:20

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!