Lassagna cu 3 feluri de brinza si spanac

de adriana65 in Lasagna, 5 Noi 2009 | 4244 vizualizari

 

Reteta am gasit-o in caietul meu de retete; a fost preluata de pe internet, de pe un site de limba engleza. Am adaptat-o pe alocuri, folosind ingrediente autohtone.

 

INGREDIENTE

  • - 100 g branza Moeciu
  • - 100 g crema de branza Focsani
  • - 150 g parmezan pentru compozitie
  • - 400 g carne de vita tocata
  • - 300 g carnati putin afumati
  • - 500 g spanac
  • - 2 oua
  • - 1 ceapa
  • - 1 morcov
  • - 2 catei de usturoi
  • - 3 linguri ulei de masline
  • - 250 ml suc de rosii
  • - 1 lingurita busuioc
  • - 1 lingurita oregano
  • - 1/2 lingurita piper
  • - sare
  • - 15 foi pentru lasagna (depinde de care folositi, au marimi diferite)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lassagna cu 3 feluri de brinza si spanac:

 Morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar ceapa si usturoiul curatate se taie marunt. Se pun in tigaie in ulei la calit. Dupa 2 - 3 minute se adauga carnatul taiat feliute, se lasa putin sa se prajeasca apoi se adauga carnea tocata. Se condimenteaza cu piper, se pune busuiocul si oregano si se lasa sa fiarba in suc propriu aproximativ 5 minute pentru a se dezvolta aromele. Carnea de vita necesita o fierbere putin mai indelungata asa ca am adaugat o ceasca mica de apa fierbinte, am acoperit tigaia si am lasat la fiert compozitia, amestecand din cand in cand, aproximativ 15 minute. La sfarsit am pus sucul de rosii, putina sare si i-am mai dat cateva clocote.

Intre timp am preparat combinatia de branzeturi ( branza Moeciu se da pe razatoarea cu gauri mici, crema Focsani se zdrobeste cu furculita si parmezanul gata zazuit), amestecand cele trei feluri de branza cu ouale si sare dupa gust . Pentru compozitie am folosit 100 g parmezan.

Amestecati bine compozitia de branzeturi apoi adaugati spanacul tocat. Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la scurs de seara pana dimineata...(se poate si mai putin). Intr-o oala mare umpluta pe jumatate cu apa sarata am fiert aproximativ cate 7 minute fiecare foaie pentru lasagna. Intr-o tava am pus putin din amestecul de carne, am acoperit cu foi de lasagna puse una langa alta, am pus amestec din carne, apoi amestec de branzeturi si spanac. Am continuat cu straturile de foi lasagna, carne, branzeturi pana ce s-au terminat toate. Mi-au iesit 5 straturi. Peste ultima foaie am pus parmezanul ramas .

Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat tava la cuptor pentru 40 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lassagna cu 3 feluri de brinza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Michelle 1

16.11.2009, 15:55

adriana65 1

18.11.2009, 20:47

nu stiu cum este cu ceapa verde, dar stiu cum e cu ardei iute. Mi -am pus din belsug in portia mea. Eu sunt singura din casa care mananca cu ardei iute.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!