Lava cake

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 26 Ian 2016 | 1477 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!
Acesta este dulcele pe care l-am preparat cel mai rapid pana acum. Reteta apartine Jamilei Cuisine. Va invit sa-l incercati.

 

INGREDIENTE

  • Lava cake:
  • 160 g ciocolata cu lapte;
  • 75 g unt;
  • 70 g zahar pudra;
  • doua oua;
  • doua galbenusuri;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • 30 g faina.
  • In plus:
  • 4 forme mari de silicon pentru briose;
  • unt pentru uns formele de briose;
  • pentru decor: zahar pudra si capsuni.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava cake:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Formele de silicon se ung cu unt si se aseaza intr-o tava.


Se pun ciocolata (rupta bucatele) si untul intr-un ibric la topit pe baie de aburi (intr-un vas cu apa fierbinte, care este pe foc). Dupa ce s-au topit, se ia ibricul de pe baia de aburi si se adauga zaharul pudra si se amesteca. Se pun ouale, galbenusurile, esenta de vanilie, praful de sare si faina si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel.


Compozitia astfel obtinuta se toarna in forme (3/4), apoi se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se incheaga deasupa. In interior trebuie sa ramana necopt. Pentru obtinerea efectului de lava, briosele se taie imediat ce au fost scoase din cuptor. Se decoreaza cu zahar pudra si capsuni.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Corinuta 1

27.01.2016, 21:54

yammii!

Zamfira 1

02.02.2016, 11:37

Andra_Constantinescu 1

04.02.2016, 12:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Buturuga" din biscuiti