Lava Cake sau Vulcan de ciocolata

de farfuriavesela in Prajituri, 31 Mai 2014 | 5912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 50 gr faina
  • esenta de rom
  • 2 linguri de cacao
  • forme de aluminiu pentru briose
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava Cake sau Vulcan de ciocolata:

Ciocolata si untul se topesc impreuna in cuptorul cu microunde

Batem ouale impreuna cu zaharul, pana cand cel din urma se dizolva

Se incorporeaza faina

Se adauga cicolata topita cu untul si se omogenizeaza bine

Aluatul obtinut se lasa in frigider, cel putin o ora

Formele de aluminiu se ung bine cu unt si se pudreaza cu cacao

Se umplu cu aluat trei sferturi si se pun la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10 min. Nu lasati prajiturelele mai mult in cuptor pentru ca se vor coace excesiv, iar efectul de lava ce se ravarsa se va pierde. Depinde de cutorul fiecaruia timpul de coacere, dar ca idee, in momentul in care marginile sunt bine coapte si numai in centru se vede inca ciocolata moale, prajitura este gata.

Dupa coacere se scot se lasa putin sa se tempereze, se rastoarna pe farfuriute si pot fi servite

Aluatul il puteti pastra in frigider o zi si puteti coace prajiturile aproape de momentul servirii.  

Efectul de ciocolata ce se ravarsa este spectaculos si cei mici le adora.  Le puteti servi pudrate cu putin zahar farin, alaturi de fructe proaspete si de o cupa de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lava Cake sau Vulcan de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cabana cu bastonase