Prajitura Secui

de La Ancuta in Prajituri, 12 Apr 2011 | 7296 vizualizari

 

Nu ma intrebati de ce "o cheama" asa. Eu asa o cunosc din frageda copilarie. Este una din parjiturile pe care le facea mama si care mie imi placeau foarte mult. De fapt, daca stau sa ma gandesc, toate prajiturile pe care le face mama imi plac :).

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 ou
  • 210 g faina
  • 70 g zahar
  • 150 g unt sau margarina
  • 2 linguri lapte sau apa
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 4 oua
  • 210 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • putin gris
  • 1 borcan marmelada acrisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Secui:

Pentru aluat mixam bine untul moale cu zaharul pana devine crema.

Adaugam apoi oul si mixam bine iar apoi adaugam si cele 2 linguri de lapte.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.


Punem aluatul cu o lingura in tava (25/35 cm) unsa bine sau tapetata cu hartie de copt. Intindem aluatul pe toata suprafata tavii si nivelam.


Intindem un strat de marmelada pe toata suprafata prajiturii. Eu am folosit de caise, dar de obicei folosesc de corcoduse, pentru ca este mai acrisoara.

Apoi presaram putin gris.


Pentru topping mizam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul iar apoi adaugam zaharul. Mixam pana capata consistenta unei creme si zaharul se dizolva.


Adaugam apoi nuca macinata si amestecam usor pana se omogenizeaza. Punem compozitia peste prajitura din tava.


Dam la cuptor, la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra.


Lasam sa se raceasca in tava si potionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Secui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

La Ancuta 1

03.04.2013, 14:50

ma bucur ca ti-a placut

Panacris 1

03.04.2013, 15:42

Delicioasă! Și eu fac, la noi se numește Habos Linzer, adică Linzer spumos

T I M E A 1

03.04.2013, 19:44

Iar eu o stiu de Figaro din nou o ptajitura cu multe denumiri . Oricum mie imi place la nebunie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krista