Lava Cake sau Vulcan de ciocolata

de farfuriavesela in Prajituri, 31 Mai 2014 | 6487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 50 gr faina
  • esenta de rom
  • 2 linguri de cacao
  • forme de aluminiu pentru briose
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava Cake sau Vulcan de ciocolata:

Ciocolata si untul se topesc impreuna in cuptorul cu microunde

Batem ouale impreuna cu zaharul, pana cand cel din urma se dizolva

Se incorporeaza faina

Se adauga cicolata topita cu untul si se omogenizeaza bine

Aluatul obtinut se lasa in frigider, cel putin o ora

Formele de aluminiu se ung bine cu unt si se pudreaza cu cacao

Se umplu cu aluat trei sferturi si se pun la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10 min. Nu lasati prajiturelele mai mult in cuptor pentru ca se vor coace excesiv, iar efectul de lava ce se ravarsa se va pierde. Depinde de cutorul fiecaruia timpul de coacere, dar ca idee, in momentul in care marginile sunt bine coapte si numai in centru se vede inca ciocolata moale, prajitura este gata.

Dupa coacere se scot se lasa putin sa se tempereze, se rastoarna pe farfuriute si pot fi servite

Aluatul il puteti pastra in frigider o zi si puteti coace prajiturile aproape de momentul servirii.  

Efectul de ciocolata ce se ravarsa este spectaculos si cei mici le adora.  Le puteti servi pudrate cu putin zahar farin, alaturi de fructe proaspete si de o cupa de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lava Cake sau Vulcan de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
MUFFINS CU AFINE