Lavashak

de Mitinita in Dulciuri, 24 Sep 2011 | 5034 vizualizari

 

Daca vreti snack de rontait sanatos, atunci va invit la un challange si o reteta usoara. Lavashakul - fruit leather in engleza-chitongag se zice prin Ardeal (si mai astept si alte denumiri) -este o foaie de fructe uscate la soare sau la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 gr prune
  • 250 gr zmeura (am folosit congelata)  
  • zahar daca va place mai dulce  
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lavashak:

 

Se curata prunele si se decongeleaza zmeura. 

Se mixeaza cu blenderul vertical,pana se obtine o pasta.Se pot cali putin si apoi mixa,cum va e mai usor. 

Se pune intr-o craticioara si se da la foc mic. 

Se tine pe foc pana se obtine o pasta si lichidul s-a evaporat. 

Daca vi se pare prea acra se mai poate adauga zahar. 

Se ia craticioara de pe foc si se toarna continutul intr-o tava. 

Am folosit una de silicon,dar se poate pune pe o folie. 

Se intinde ca sa fie cat mai subtire si se lasa la soare. S-a uscat intr-o zi,dar depinde cat de groasa e foaia si cat de puternic e soarele. 

Se taie in bucatele si se serveste. 

Se poate usca si la cuptor,cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lavashak" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

aziz 1

30.09.2011, 18:58

Adina sarea de lamaie cand o scoti din cuptor ca nu trebuie sa se topeasca ci doar sa se lipeasca,eu am pus la cuptor cateva ore(5-6) bune la 50-75 grade

Mitinita 1

30.09.2011, 21:59

mona,multumesc,precis o sa incerc si eu ca mereu cer din comert. Nici eu nu stiu cum ii zice,maruntica mea ii zice serbet

Lau 1

03.10.2011, 14:01

trebuie sa fie bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu piersici si briose cu ciocolata si zmeura