Lavashak

de -Miti- in Dulciuri, 24 Sep 2011 | 2311 vizualizari

 

Daca vreti snack de rontait sanatos, atunci va invit la un challange si o reteta usoara. Lavashakul - fruit leather in engleza-chitongag se zice prin Ardeal (si mai astept si alte denumiri) -este o foaie de fructe uscate la soare sau la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 gr prune
  • 250 gr zmeura (am folosit congelata)  
  • zahar daca va place mai dulce  
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lavashak:


Se curata prunele si se decongeleaza zmeura.


Se mixeaza cu blenderul vertical,pana se obtine o pasta.Se pot cali putin si apoi mixa,cum va e mai usor.


Se pune intr-o craticioara si se da la foc mic.


Se tine pe foc pana se obtine o pasta si lichidul s-a evaporat.


Daca vi se pare prea acra se mai poate adauga zahar.


Se ia craticioara de pe foc si se toarna continutul intr-o tava.


Am folosit una de silicon,dar se poate pune pe o folie.


Se intinde ca sa fie cat mai subtire si se lasa la soare. S-a uscat intr-o zi,dar depinde cat de groasa e foaia si cat de puternic e soarele.


Se taie in bucatele si se serveste.


Se poate usca si la cuptor,cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lavashak" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

aziz 1

30.09.2011, 18:58

Adina sarea de lamaie cand o scoti din cuptor ca nu trebuie sa se topeasca ci doar sa se lipeasca,eu am pus la cuptor cateva ore(5-6) bune la 50-75 grade

-Miti- 1

30.09.2011, 21:59

mona,multumesc,precis o sa incerc si eu ca mereu cer din comert. Nici eu nu stiu cum ii zice,maruntica mea ii zice serbet

Lau 1

03.10.2011, 14:01

trebuie sa fie bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si prune