Lavashak

de -Miti- in Dulciuri, 24 Sep 2011 | 2120 vizualizari

 

Daca vreti snack de rontait sanatos, atunci va invit la un challange si o reteta usoara. Lavashakul - fruit leather in engleza-chitongag se zice prin Ardeal (si mai astept si alte denumiri) -este o foaie de fructe uscate la soare sau la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 gr prune
  • 250 gr zmeura (am folosit congelata)  
  • zahar daca va place mai dulce  
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lavashak:


Se curata prunele si se decongeleaza zmeura.


Se mixeaza cu blenderul vertical,pana se obtine o pasta.Se pot cali putin si apoi mixa,cum va e mai usor.


Se pune intr-o craticioara si se da la foc mic.


Se tine pe foc pana se obtine o pasta si lichidul s-a evaporat.


Daca vi se pare prea acra se mai poate adauga zahar.


Se ia craticioara de pe foc si se toarna continutul intr-o tava.


Am folosit una de silicon,dar se poate pune pe o folie.


Se intinde ca sa fie cat mai subtire si se lasa la soare. S-a uscat intr-o zi,dar depinde cat de groasa e foaia si cat de puternic e soarele.


Se taie in bucatele si se serveste.


Se poate usca si la cuptor,cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lavashak" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (36)

aziz 1

30.09.2011, 18:58

Adina sarea de lamaie cand o scoti din cuptor ca nu trebuie sa se topeasca ci doar sa se lipeasca,eu am pus la cuptor cateva ore(5-6) bune la 50-75 grade

-Miti- 1

30.09.2011, 21:59

mona,multumesc,precis o sa incerc si eu ca mereu cer din comert. Nici eu nu stiu cum ii zice,maruntica mea ii zice serbet

Lau 1

03.10.2011, 14:01

trebuie sa fie bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu cacao si zmeura