Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

de Bucataras Medi in Dulciuri, 26 Mar 2013 | 9709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 300 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata)
  • 6 cubulete de rahat divers colorate
  • 4 foi de napolitana
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat:

Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca (macinata) si rahatul taiat cubulete mici.Lasam sa dea in cateva clocote.

Punem intr-un bol untul taiat cubulete,restul de zahar si galbenusurile.Batem cu telul.Adaugam restul de nuca (taiata si eventual prajita ) si zaharul vanilat.Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus.Lasam sa dea in cateva clocote.

Luam de pe foc ,lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom dupa gust.Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde.

Compozitia trebuie impartita in 3 parti.(ochiometric)

Prajitura o asamblam pe un platou.Asezam pe platou prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine.Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie , inca o foaie ,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana .Gaaaaaaaaaaaaaata..........am construit astfel prajiturica.

Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura.Lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune.

Taiem portii dupa placul fiecaruia si apoi putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Mihaela11_jo 1

28.04.2013, 00:13

Krystyan Trendy 1

25.11.2013, 17:42

arata excelent

kytz 1

20.01.2017, 05:14

Îmi plac foarte mult! 💜💛💚💙❤💟☕☕☕

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)