Cheesecake cu ciocolata

de _Alina_ in Dulciuri, 28 Iun 2014 | 3904 vizualizari

 

Recunosc sunt fan ciocolata si branza. Asa ca m-am gandit sa le combin, sa fac un cheesecake tras in ciocolata delicioasa.:)

 

INGREDIENTE

  • 1280 g branza dulce de vaci
  • 200 g smantana (20% grasime)
  • 2 oua
  • 170 g zahar
  • 3 lg faina
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 esenta de pepene galben
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g smantana lichida
  • Decor:
  • fulgi de migdale
  • 50 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

1. Pune branza de vaci intr-un bol impreuna cu ouale si mixeaza cu ajutorul unui mixer vertical pana la inglobarea totala a acestora. Adauga smanta si esenta si mixeaza bine.


2. Cerne faina in compozitie si omogenizeaza cu ajutorul mixerului.


3. Adauga ciocolata maruntita in compozitie si inglobeaz-o cu ajutorul unei spatule/linguri.


4. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, si introdu in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius pentru 1h si 20 min.


5. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet inainte de a-l decora.


Glazura si asamblare:


1. Intr-o cratita cu fun dublu pune 200 g ciocolata rupta in bucati impreuna cu 150g smantana lichida, la foc mic. Amesteca bine, opreste focul si adauga restul de smantana lichida in compozitie si omogenizeaza cu o spatula.


2. Pune cheesecake-ul pe un gratar, deasupra unui platou si toarna ciocolata topita peste el. Muta apoi cheesecake-ul pe un platou si decoreaza-l cu fulgi de migdale si carlionti de ciocolata. Enjoy!

 

TIPS-URI

1

in locul esentei de pepene poti utiliza orice alta aroma iti este pe plac.

2

poti folosi ciocolata cu lapte, in cazul in care cea amaruie nu-ti e pe plac.

3

carliontii de ciocolata ii obtii razuind ciocolata (lasata la temperatura camerei) cu un curatator de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

30.06.2014, 14:59

si mie imi place combinatia!

robert_badica 1

01.07.2014, 08:04

robert_badica 1

01.07.2014, 12:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata