Lebarvursti de casa

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2009 | 29832 vizualizari

 

Stiu, stiu....o sa-mi spuneti ca mai e timp pana la Craciun ! Dar m-am gandit ca e bine sa stie si incepatorii cu ce sa se aprovizioneze.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. ficat de porc
  • 1 kg. carne de porc
  • 500 g. slanina
  • 3 cepe mari
  • sare, piper macinat, cuisoare
  • mate groase sau subtiri (dupa dorinta) de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebarvursti de casa:

Matele se spala, se curata de grasime, asa cum am spus la caltabosi.


Ficatul se taie in bucati mici, care se pun in apa fiarta pentru 10-15 minute. In acest timp se taie marunt carnea, grasimea si se pun la fiert. Cand sunt gata fierte se scot se lasa la racit si se dau (carnea, grasimea, ficatul) prin masina de tocat impreuna cu ceapa care a fost calita. Intreaga compozitie se da de trei ori prin masina de tocat, ca sa iasa fina. Pentru fiecare kilogram de compozitie se adauga 20-25 g. sare, 3-5 g. piper, 2-3 cuisoare pisate.Se amesteca totul bine si se umplu matele, se leaga la capete, se pun la fiert la foc lent timp de 30-40 minute.Se scot cu strecuratoarea si se pun in alt vas cu apa rece, iar dupa ce se racesc se scot din apa si se pun la scurs.Acest preparat se pastreaza timp indelungat ,dar la rece.

 

TIPS-URI

1

Trebuie sa fie mata netede si nu prea groase sau mate subtiri.

2

Se poate pune carne cu grasime, in lac de carne si grasime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebarvursti de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 09:12

foarte gustos

Geanina87 1

12.12.2013, 07:06

anca_78 1

26.01.2014, 19:21

apetisant!!!! ne aduce aminte de bunici! merita sa incercam sa gatim si noi fara e-uri!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Rulada de sorici de porc