Leblebi (supa nord-africana de naut)

de Satisfyyourcravings in Supe, 4 Mai 2017 | 2847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame naut uscat
  • 3 linguri plus 2 lingurite sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 lingurite seminte de cumin
  • 1 lingurita paprika
  • fulgi de chili
  • 1/2 cana patrunjel/coriandru proaspat, tocat
  • 2 catei de usturoi, feliati
  • 3/4 cana rosii in bulion, tocate
  • harissa (pasta de chili)- pentru servit
  • naan pentru servit (reteta aici:https://www.bucataras.ro/retete/naan-paine-indiana-59018.html)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Leblebi (supa nord-africana de naut):

Se dizolva 3 linguri de sare, in 5 litri de apa. Se adauga nautul si se lasa la hidratat peste noapte. Se scurge, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o oala cu 1 lingurita de sare. Se acopera cu apa, 4 cm deasupra nautului. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba 45 de minute sau pana cand nautul este gatit. Se lasa la racit in apa in care a fiert.

Se incalzeste o caserola, la foc mare. Se adauga ulei, apoi ceapa si sare. Se reduce focul la mic, se acopera cu un capac si se lasa 15 minute, amestecand frecvent, avand grija sa nu se arda. 

Se adauga cuminul, paprika, fulgii de chili, patrunjelul si usturoiul care se calesc 1 minut. Se adauga rosiile si se mai gatesc pentru cateva minute, amestecand din cand in cand.

Se adauga 6 cani de naut si indeajuns de mult din apa in care a fiert, astfel incat nautul sa fie acoperit cu 3 cm de apa. (se poate adauga mai multa apa, daca nu este de ajuns). Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa sa fiarba 20 de minute.

Se transforma supa partial in piure cu ajutorul unui blender vertical. Se adauga sare si pieper, daca este nevoie si apa, pentru a ajunge la consistenta dorita. 

Se serveste cu harissa si naan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Leblebi (supa nord-africana de naut)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi cu carnati