Leblebi (supa nord-africana de naut)

de Satisfyyourcravings in Supe, 4 Mai 2017 | 426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame naut uscat
  • 3 linguri plus 2 lingurite sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 lingurite seminte de cumin
  • 1 lingurita paprika
  • fulgi de chili
  • 1/2 cana patrunjel/coriandru proaspat, tocat
  • 2 catei de usturoi, feliati
  • 3/4 cana rosii in bulion, tocate
  • harissa (pasta de chili)- pentru servit
  • naan pentru servit (reteta aici:https://www.bucataras.ro/retete/naan-paine-indiana-59018.html)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Leblebi (supa nord-africana de naut):

Se dizolva 3 linguri de sare, in 5 litri de apa. Se adauga nautul si se lasa la hidratat peste noapte. Se scurge, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o oala cu 1 lingurita de sare. Se acopera cu apa, 4 cm deasupra nautului. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba 45 de minute sau pana cand nautul este gatit. Se lasa la racit in apa in care a fiert.


Se incalzeste o caserola, la foc mare. Se adauga ulei, apoi ceapa si sare. Se reduce focul la mic, se acopera cu un capac si se lasa 15 minute, amestecand frecvent, avand grija sa nu se arda.


Se adauga cuminul, paprika, fulgii de chili, patrunjelul si usturoiul care se calesc 1 minut. Se adauga rosiile si se mai gatesc pentru cateva minute, amestecand din cand in cand.


Se adauga 6 cani de naut si indeajuns de mult din apa in care a fiert, astfel incat nautul sa fie acoperit cu 3 cm de apa. (se poate adauga mai multa apa, daca nu este de ajuns). Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa sa fiarba 20 de minute.


Se transforma supa partial in piure cu ajutorul unui blender vertical. Se adauga sare si pieper, daca este nevoie si apa, pentru a ajunge la consistenta dorita.


Se serveste cu harissa si naan.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Leblebi (supa nord-africana de naut)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

04.05.2017, 15:32

-Licurici- 1

04.05.2017, 15:56

kytz 1

30.05.2017, 06:10

Cred că e foarte bună!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu taitei de casa.