Legume asiatice, cuscus si ficatei de pui

de Panacris in Paste, 19 Aug 2014 | 4619 vizualizari

 

O mâncărică rapidă și sățioasă, fără prea multe calorii.

 

INGREDIENTE

  • cușcuș de la Băneasa 250 g,
  • ulei de măsline 30 ml,
  • apă cca. 750 ml,
  • sare iodată,
  • mirodenii după gustul fiecăruia ( tarhon, cimbru, curry etc).
  • mix de legume asiatice (morcovi, muguri de fasole, ardei gras, praz, ceapă, muguri de bambus, ciuperci Mun) 450 g,
  • sos de stridii 2 linguri,
  • sare aromată cu salvie, f
  • icăței de pui cca. 400 g.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume asiatice, cuscus si ficatei de pui:

1. Cuscus:

Se pune apa la fiert cca. 10 minute. Cușcuș-ul se călește într-o tigaie cu uleiul de măsline, la foc mic, neacoperit, cca. 5 minute, până se rumenește. Apoi se adaugă apa clocotită, se asezonează de sare și mirodenii, se oprește focul, se acoperă cu capac și se lasă la gătit, fără foc, cca. 10  minute.

2. Legumele asiatice:

Între timp legumele asiatice se pun la dinstuit cu o lingură de ulei de măsline cca. 20 de minute, la foc iute, acoperit. După ce s-au gătit legumele se asezonează cu sosul de stridii și sare aromată cu salvie.

3. Ficățeii:

Ficățeii se trag în ulei de măsline la foc rapid, acoperit. Atenție nu se sărează înainte și în timpul gătirii, deoarece se pot întări!!!

 Pe o farfurie întinsă, caldă, se așează în mijloc cușcușul, de jur împrejur legumele asiatace, iar ca trofeu se așează artistic ficățeii prăjiți. Se servește fierbinte, asezonat cu sare după gustul fiecăruia. Poftă bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume asiatice, cuscus si ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

21.08.2014, 08:26

Bustoasa!

MotanLaOale 1

28.08.2014, 10:56

apricot 1

18.09.2014, 18:13

nu e prea incarcat cuscus-ul, ca sa zic asa?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 13:01

Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata

de Miha 9

pe 03.06 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Noodles cu legume si sos de soia