Legume gratinate

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2012 | 7277 vizualizari

 

Pentru pranz.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 brocolli
  • 1 dovlecel
  • 150 g ciuperci
  • 100 g smantana
  • 4 oua
  • cascaval
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate:

Cartofii se fierb in coaja.Dupa ce s-au racit se curata si se taie felii.

Dovlecelul se curata de coaja,se taie in doua apoi in lung si rezulta 8 bucati,apoi se fierbe in apa cu sare.

Brocolli se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare.

Ungem tava Pyroflam cu putin ulei si aranjam feliile de cartofi.Deasupra aranjam brocolli ,dovlecelul si ciupercile.

Cela 4 oua se bat cu furculita si se amesteca cu smantana.Se toarna peste amestecul din tava.

Se presara cascaval ras si se da la cuptor pana cand se incheaga oul.

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si morcovi.Imi dau seama acum,cand este gata, ca ar fi fost un amestec de culori mult mai frumos.Nu-i nimic,data viitoare.

2

Si am uitat ceva : zemurile in care au fiert dovlecelul si brocolli nu le-am aruncat.Le-am dat mamei mele care le-a folosit si a iesit o ciorbita cu cartofi...ca la mama acasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pogaci cu jumeri