Legume gratinate cu piept de pui

de simona72 in Pui, 17 Mar 2014 | 6552 vizualizari

 

Simplu si delicios....

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 3-4 cartofi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub mic de unt
  • 1 cana lapte
  • 1-2 linguri mascarpone
  • 1 praf de nucsoara
  • 3 fileuri de piept de pui
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate cu piept de pui:

Se curata legumele, se spala, morcovii se taie felii groase de 1 cm, iar cartofii cuburi. Se pun in steamer si se fierb la aburi. Dupa fierbere se aseaza legumele intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline.


Se pune uleiul de masline cu untul intr-o craticioara cu fundul dublu. Se pun pe foc pana untul se dizolva, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se pune treptat laptele, se lasa sa dea in clocot si se mai completeaza cu lapte pana ajungeti la consistenta dorita a sosului. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, se adauga mascarpone, se amesteca si se adauga sosul peste legumele pudrate cu sare si piper.


Se da tava la cuptorul incins la 200 grade pt 15 minute.


Fileurile de piept de pui se condimenteaza dupa gust, eu am folosit doar sare si piper, se prajesc intr-o tigaie grill sau intr-o tigaie antiaderenta cu un strop de ulei.


Serviti pieptul de pui cu garnitura de legume. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

folositi legumele preferate

2

se poate inlocuii mascarponele cu cascaval sau parmezan

3

daca nu va place nucsoara nu puneti, este optional

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

ralu_ca 1

17.03.2014, 19:52

_Alina_ 1

18.03.2014, 10:51

mmm, ce bun, ce bun!

Panacris 1

16.11.2014, 11:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Pulpe si piept de pui cu legume la cuptor