Pui cu taitei de orez ( in stil chinezesc)

de alinutza1983 in Pui, 19 Feb 2011 | 10263 vizualizari

 

nu stiu cat de mult seamana cu un preparat chinezesc, dar e una din primele mele incercari in acest sens, asa ca sper sa nu primesc prea multe critici: ) )...oricum e o varianta satioasa pentru o cina ceva mai consistenta...

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de taitei de orez
  • 700 gr piept de pui dezosat
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 varza chinezeasca
  • 1 lingura ulei de susan
  • sos de soia 
  • 2oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu taitei de orez ( in stil chinezesc):

1. Punem la inmuiat taiteii 3-4 min, in apa calduta, 10-15 min in apa rece, apoi ii scurgem de apa.


2. Taiem pieptul de pui ( spalat si curatat in prealabil) in bucatele mici, apoi ceapa o facem solzisori, varza fideluta si dam si morcovul pe razatoare.



3. Incingem uleiul in wok si inabusim carnea vreme de 3-4 min ( cat sa isi schimbe culoarea), apoi adaugam legumele si le calim la foc puternic pana ce se patrund, fara insa a le inmuia. Apoi punem si sosul de soia dupa gust si taiteii scursi de apa si mai amestecam vreo cateva minute.



4. Peste tot acest amestec adaugam 2 oua batute si mai amestecam inca o data! Delicios...( nu stiu cat de mult seamana cu un preparat chinezesc, dar e una din primele mele incercari in acest sens, asa ca sper sa nu primesc prea multe critici: ) )...oricum e o varianta satioasa pentru o cina ceva mai consistenta...

 

TIPS-URI

1

1. Sosul de soia este sarat, ca atare nu vom pune sare in acest preparat.

2

2. Putem alege si o varianta picanta, adaugam 1 ardei iute , taiat pe lung in fasii subtire si 1 lingura sos chili.

3

3. Nu vom scurge taiteii de apa decat in momentul in care ii punem in tigaie ( daca stau fara apa se intaresc si nu mai sunt buni de nimic).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu taitei de orez ( in stil chinezesc)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

cismaru_nicoleta 1

20.02.2011, 00:24

Arata bina Alinuta..ti-a iesit super..

mada 1

03.12.2011, 13:01

este nemaipomenita pt mine aceasta mancare,am facuto de curand imi place mult,numai ca eu nu am gatito cu ou. Cand pui oul batut,
amesteci in continuare?

alinutza1983 1

04.12.2011, 16:00

da...oul batut il punem peste amestec si amesteacm inca o data usor 1

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR 5

pe 14.10 la 23:13

RETETA RECOMANDATA
piept de pui cu sos de soia si legume chinezesti