Pui cu taitei de orez ( in stil chinezesc)

de alinutza1983 in Pui, 19 Feb 2011 | 12963 vizualizari

 

nu stiu cat de mult seamana cu un preparat chinezesc, dar e una din primele mele incercari in acest sens, asa ca sper sa nu primesc prea multe critici: ) )...oricum e o varianta satioasa pentru o cina ceva mai consistenta...

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de taitei de orez
  • 700 gr piept de pui dezosat
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 varza chinezeasca
  • 1 lingura ulei de susan
  • sos de soia 
  • 2oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu taitei de orez ( in stil chinezesc):

1. Punem la inmuiat taiteii 3-4 min, in apa calduta, 10-15 min in apa rece, apoi ii scurgem de apa.

2. Taiem pieptul de pui ( spalat si curatat in prealabil) in bucatele mici, apoi ceapa o facem solzisori, varza fideluta si dam si morcovul pe razatoare.

3. Incingem uleiul in wok si inabusim carnea vreme de 3-4 min ( cat sa isi schimbe culoarea), apoi adaugam legumele si le calim la foc puternic pana ce se patrund, fara insa a le inmuia. Apoi punem si sosul de soia  dupa gust si taiteii scursi de apa si mai amestecam vreo cateva minute.

 4. Peste tot acest amestec adaugam 2 oua batute si mai amestecam inca o data! Delicios...( nu stiu cat de mult seamana cu un preparat chinezesc, dar e una din primele mele incercari in acest sens, asa ca sper sa nu primesc prea multe critici: )  )...oricum e o varianta satioasa pentru o cina ceva mai consistenta...

TIPS-URI

1

1. Sosul de soia este sarat, ca atare nu vom pune sare in acest preparat.

2

2. Putem alege si o varianta picanta, adaugam 1 ardei iute , taiat pe lung in fasii subtire si 1 lingura sos chili.

3

3. Nu vom scurge taiteii de apa decat in momentul in care ii punem in tigaie ( daca stau fara apa se intaresc si nu mai sunt buni de nimic).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu taitei de orez ( in stil chinezesc)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

cismaru_nicoleta 1

20.02.2011, 00:24

Arata bina Alinuta..ti-a iesit super..

mada 1

03.12.2011, 13:01

este nemaipomenita pt mine aceasta mancare,am facuto de curand imi place mult,numai ca eu nu am gatito cu ou. Cand pui oul batut,
amesteci in continuare?

alinutza1983 1

04.12.2011, 16:00

da...oul batut il punem peste amestec si amesteacm inca o data usor 1

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare chinezeasca