Pulpe de pui Jakob

de Sidy in Pui, 13 Mar 2012 | 3704 vizualizari

 

Bucataria traditionala suedeza nu poate fi comparata cu sofisticatele bucatarii frantuzesti sau italienesti.
Alimentele suedeze sunt de obicei simple si satisfacatoare si totodata sanatoase.
O minunata reteta suedeza , care a fost pe gustul familiei mele:

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe superioare de pui
  • 150 g kaizer
  • 100 g carnat afumat picant
  • 100 g unt
  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 100 ml vin alb
  • 250 ml smantana
  • 50 g sos chilli
  • 2o g faina
  • patrunjel verde
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui Jakob:

Pulpele se spala bine, se inlatura pielita si se sterg cu un servet absorbant.


Condimentam pulpele pe ambele parti si le asezam in tigaia ceramica in care am topit o lingurita cu unt.


Prajim pulpele pe ambele parti iar cand sunt gata le asezam in vasul roman( sau alta tava) uns cu putin unt.


Kaizerul il taiem felii si il prajim impreuna cu carnatul feliat in untul ramas de la prajitul pulpelor.


Punem deoparte kaizerul si spalam bine tigaia, apoi o stergem bine si topim in ea untul ramas in care vom sota ciupercile taiate, usturoiul taiat felii si putin patrunjel verde.Asezonam si lasam sa dea cateva clocote.


Peste pulpele din vas punem ciupercile sotate , kaizerul si carnatul prajit , vinul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute sa se patrunda bine pulpele.


Intre timp amestecam intr-un bol mai mare smantana , sosul chilli si faina, astfel incat sa nu se faca cocoloase.


Raspurnam compozitia peste puiul din cuptor si mai lasam vasul la cuptor 15-20 de minute.


Servim pulpele cu cartofi natur sau orez si salata.


Pofta mare !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui Jakob" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

16.03.2012, 19:19

arata delicios sidy

ianculubita 1

16.03.2012, 19:39

ce frumusete ai tu in farfurie!!!de bunatate nu mai vorbesc

stoi_mimi 1

16.03.2012, 23:49

Super Sidy, un deliciu de preparat , mi-a placut ff mult , asa ca am dat "copy "si apoi o sa dau "paste " si duminica voi avea si eu la masa ptr familia mea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor cu pulpite in sos de rosii