Sarmale din carne de pui in foi de dragavei

de katty in Pui, 25 Apr 2020 | 2434 vizualizari

 

Ca de obicei, de Paste imi place sa fac sarmale in foi de dragavei. De data asta le-am facut din carne de pui la care am adaugat si ceva kaiser pentru gust.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne tocata de pui
  • 200 gr kaiser tocat
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • boia dulce/iute
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • sfandoc macinat
  • 1 lingura orez
  • foi de dragavei mari
  • rosii pasate
  • bors
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din carne de pui in foi de dragavei:

In uleiul incins punem la calit ceapa curatata,  spalata si tocata fin. Cand s-a inmuiat, adaugam boiaua dulce si iute. Dam vasul jos si lasam ceapa sa se raceasca. Fierbem 10-12 minute orezul in putina apa cu sare, apoi il scurgem. Amestecam carnea de pui cu kaiserul dat prin masina de carne, orezul, ceapa, sare, piper, cimbru si sfandoc.

Pregatim foile de dragavei. Taiem cozile si tija groasa si le spalam bine. Punem la foc un vas cu putina apa cu putina sare si cand aceasta este fierbinte trecem pe rand foile de dragavei. Nu trebuie tinute mult pentru a nu se inmuia prea tare, ci doar introduse si scoase, sa se inmoaie doar atat cat sa poata fi rulate usor. Punem umplutura la marginea foii de dragavei si rulam, introducand capetele inauntru. Asezam sarmalele intr-un vas intr-un singur strat, adaugam rosiile si bors fiert separat cat sa acopere sarmalele. Dam vasul la cuptor pana se leaga sosul.

Servim sarmalele fierbinti cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de pui in foi de dragavei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in frunze de tei