Sarmale cu pasat si ciuperci brune

de Nepotii_si_bunica in Mancaruri de post, 28 Apr 2021 | 800 vizualizari

 

Sunt minunate aceste sarmale cu pasat si ciuperci in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc ceapa
  • 1 kg ciuperci champignon brune
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 g pasat
  • 2 lgt pasta de ardei
  • sare, piper dupa gust
  • 4 lg orez
  • varza murata
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu pasat si ciuperci brune:

Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit intr-o cratita cu uleiul incins.


Ciupercile le curatam, le spalam apoi le taiem cubulete mici. Le punem la calit peste ceapa. Adaugam si pasta de ardei sau boia si amestecam.


Intre timp spalam pasatul si orezul apoi le punem in cratita cu ceapa si ciuperci. Amestecam bine apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Le mai lasam putin la calit impreuna apoi luam cratita de pe foc.


Luam foile de varza pregatite inainte (tinute in apa rece daca este nevoie) si impachetam sarmalele. O parte din varza se taie fideluta.


Luam o oala incapatoare, turnam uleiul apoi punem varza taiata fideluta. Asezam sarmalele iar deasupra mai punem un strat subtire de varza taiata. Se umple oala cu apa cat sa treaca de ssrmale cu vreo doua degete bune si se pune pe foc.


Se da focul tare pana incepe sa fiarba apa apoi se reduce. Se lasa sa fiarba la foc domol cca 2 ore. Dupa ce au trecut cele 2 ore, luam o sarma si o gustam. Daca e fiarta si e pe gustul nostru, oprim focul, daca nu, mai lasam sa fiarba pana sunt gata.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Oala sa fie incapatoare deoarece la fierbere sarmalele se vor umfla tare.

2

Numarul sarmalelor vor iesi in functie de cat sunt de mari frunzele de varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu pasat si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Nepotii_si_bunica 1

02.05.2021, 15:13

Multumesc de apreciere!

Ksenya 1

05.05.2021, 11:57

Bune bune!

Rahela Velicu 1

11.05.2021, 16:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Langosi