Legume sotate cu crutoane si branza fondue

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2014 | 1082 vizualizari

 

Gasesc foarte greu branza fondue in magazinele noastre...asa ca atunci cand am vazut-o pe raft nici nu am mai stat pe ganduri. Pentru ca sunt o mancatoare de branzeturi am ales cateva legume, pe care le-am tras la tigaie la foc iute, am facut si cateva crutoane dintr-o paine de casa si am insufletit totul cu branza moale si cremoasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 2 ardei capia mari
  • 500 gr ciuperci de roua
  • 3 felii de paine de casa veche de 2 zile
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare si p[iper
  • 1-2 linguri ulei de dovleac
  • 200 gr branza fondue
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume sotate cu crutoane si branza fondue:

Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cuburi. ardeii capia se spala se curata de seminte si nervuri si se taie cuburi. Ciupercile se spala si se zvanta.


Intr-o tigaie wok se pun 2 linguri ulei de masline la incins. Se adauga cuburile de vinete si se prajesc la foc iute. Se prajesc pe rand legumele, fiecare in 2 linguri de ulei.


Painea se taie cuburi, se pune in tava mare a aragazului si se dau la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 10 minute, pana sunt crocante si usor rumene. Lasam crutoanele sa se raceasca si le stropim cu putin ulei de dovleac.


Branza fondue o punem intr-un vas termorezistent si o punem pe baie de aburi. O lasam sa se topeasca si amestecam incet pana la topirea completa.


Se servesc legumele cu bucati de crutoane si branza fondue picurata deasupra. Sa aveti pofta!!

 

TIPS-URI

1

daca aveti un vas special pentru fondue folositil pe acela

2

branza o pregatiti chiar inainte de servire, pentru ca atunci cand incepe sa se raceasca se intareste

3

daca nu aveti vasul pentru fondue pastrati branza la cald pe baie de aburi pe tot parcursul servirii

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sotate cu crutoane si branza fondue" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

mirela0911 1

23.10.2014, 19:45

Bun, tare bun!

Rocsi 1

23.10.2014, 20:25

MotanLaOale 1

23.10.2014, 23:56

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu mamaliga