Legume umplute si sarmalute

de ianculubita in Porc, 30 Iun 2011 | 3316 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg de carne amestec vita si porc mai grasa
  • 1kg dovlecei
  • 500g ardei gras
  • 1cutie de rosii
  • 1kg de rosii
  • 2cepe+1leg.de ceapa verde
  • 100ml ulei
  • 200g orez
  • frunza de vita
  • sare,piper
  • 1lingura de cimbru uscat
  • 2leg.de marar
  • 2leg.de patrunjel
  • 1leg.de leustean
  • 1cana cu bors
  • 3oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume umplute si sarmalute:

In tigaia cu ulei,calesc ceapa tocata marunt,adaug cutia cu rosii iar dupa ce a scazut opresc focul;carnea data prin masina,o amestec cu ceapa,orezul,marar si patrunjel taiate marunt,sare,piper,cimbru,ouale batute si amestec foarte bine cu mana,dupa care las sa se odihneasca;frunzele le oparesc 3-4 min,dovleceiii spalati,taiati in jumatate,scobiti in interior cu o lingurita,eu,inainte de a-i umple,ii calesc putin;ardeiii de asemenea spalati si scoase cotoarele;4rosii,spalate,taiate rondele,le pun pe o farfurie,restul rosiilor,le dau la blender,le pun intr-un vas si le tin pe foc mic pana se face un sos;legatura de leustean,spalata,o pun pe fundul vasului si incep umplerea legumelor,deasupra pun cate o rondea de rosie iar intr-un alt vas pun sarmalutele;sosul de rosii obtinut il pun peste legume si sarmalute,completez cu apa si bors,mai pun cate 1 lingura de sare,apoi dau la cuptor la foc mic,mai bine de 1ora;avand doua vase,una o fierb deasupra pe aragaz;se servesc dupa preferinte cu smantana sau mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute si sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chili con carne si orez