Lemon Blueberry Cake

de Poliana in Torturi, 21 Aug 2012 | 5797 vizualizari

 

Azi v-am adus tort!!!
Sunt eu mare amatoare de ciocolata, si dulcele nu prea pot sa-l ridic la rang suprem decat daca are ciocolata (hai ca as mai putea-o inlocui si cu branza, ca sa nu fiu asa stricta) daaaar, acest tort nu are pic de ciocolata, si totusi m-a fermecat si cucerit forever!! Da, are branza e drept, dar mai are afine, dupa care sunt topita mai nou, si lemon curd!!!
Dada, lemon curdul pe care l-am folosit si la inghetata si despre care v-am zis eu ca nu l-am folosit tot, si ca mai urmeaza ceva dulce si extrem de bun cu el.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 2 cani + 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana zahar
  • 3 cani afine proaspete + 1 lingura faina
  • 1/2 cana iaurt
  • 1/2 cana lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 200 gr unt
  • 4 oua mari
  • Umplutura:
  • 100 gr lemon curd
  • Decor:
  • 400 gr branza philadelphia
  • 150 gr unt 80% grasime
  • 300 gr zahar pudra
  • 100 gr lemon curd
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Blueberry Cake:

Daca nu aveti lemon curd ramas (sau facut asa din intamplare :P) reteta o puteti lua de aici. Nu este foarte complicat de facut, chiar destul de usor as putea zice, trebuie sa fim atenti la cantitati si la pasii de executie iar rezultatul va fi mai mult decat multumitor!


Pentru blat e bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un vas mare cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea, lasam deoparte. In alt vas amestecam iaurtul, laptele si esenta de vanilie.


Afinele le spalam bine, le scurgem de apa, apoi le amestecam cu doua linguri de faina si le lasam la odihna. Untul moale il mixam cu zaharul pana acesta din urma e bine incorporat (cca 10 minute), adaugam cate un ou pe rand si mixam bine dupa fiecare. In compozitia de unt si oua adaugam jumatate din cantitatea de faina, apoi cea de lapte, si terminam cu faina. Dupa fiecare adaugare incercam sa incorporam cat mai bine ingredientele. La sfarsit adaugam si afinele.


Cuptorul il incingem la 180 de grade. Pregatim o tava de dimensiuni 25/35 cu hartie de copt. Turnam compozitia pentru blat in tava si o lasam la copt pentru 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa 25 de minute, daca iese curata oprim focul, altfel il mai lasam cateva minute. Cand e gata blatul il scoatem din cuptor si-l lasam la racit. Intre timp putem sa trecem la crema pentru decor.


Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra timp de cateva minute, se adauga crema de branza treptat si mixam pana obtinem o crema fina si pufoasa. La sfarsit incorporam usor lemon curdul cu miscari de jos in sus. Lasam crema la rece pana cand este suficient de intarita pentru ornare, sa nu cumva sa o gustati inainte pentru ca s-ar putea sa ramaneti fara crema (la cat e de buna)!!!


Suntem aproape de final cu tortul, mai avem ornarea...aici fiecare dupa inspiratie :D Eu am taiat blatul in 3, am pus un blat pe un platou dreptunghiular, apoi 1/3 din lemon curd-ul pus deoparte pentru crema, alt blat si tot asa pana la final - noroc ca sunt doar 3 bucati de blat!!

Acoperim tortul cu crema facuta pentru ornat, il imbracam intr-un strat generos, ornam cu afine si-l dam la rece...putin, asa cat ne tine pofta departe de el.


Combinatia branza, afine si lemon curd a fost divina, chiar si pe cei carora nu le place lamaia in deserturi i-a cucerit. Dulce, acrisor si aromat sunt cuvintele care-l descriu foarte bine, dar gata cu laudele :P, va las sa-l admirati si 'degustati'.


Reteta de blat e adaptata de pe : Sweetapolita



Enjoy!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Blueberry Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (79)

mirela0911 1

22.08.2012, 18:31

Ce bunatateeeeee!

Poliana 1

23.08.2012, 09:02

Laly, multumesc
RuxyRux, sa stii ca e tare buna!
memna
Mirela multumesc

AnyCostescu 1

23.02.2013, 15:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de nuca si crema de ciocolata si lamaie