Lemon Curd

de cristeena20 in Dulciuri, 28 Iun 2016 | 2922 vizualizari

 

Este un sos dulce deosebit de bun langa un chec sau cu pancakes. Se face usor si se pastreaza in frigider .

 

INGREDIENTE

  • 6 lamai
  • 6 oua
  • 120 gr unt fara sare
  • 450 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Curd:

Spalam bine lamaile si le stergem cu un prosop . Razuim coaja pe razatoarea mica si apoi stoarcem sucul de la cele 6 lamai.

Intr-un ibric punem sucul, coaja de lamaie, untul  si zaharul si dam la foc mediu pana se dizolva bine ingredientele. 

Separat batem ouale intregi cu un tel si luam de pe foc sosul . Turnam ouale foarte incet treptat , amestecand foarte bine sosul, sa se omogenizeze .Dam din nou la foc mic fara a ne opri din amestecat, pana se ingroasa sosul. 

Turnam in borcane , inchidem cu capac si punem cu fundul in sus cca 30 minute, sa se formeze vacuum-le putem pastra in frigider pana servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Curd" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lemon Curd