Napolitane cu crema caramel

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 5 Mar 2012 | 4145 vizualizari

 

Ieri am facut napolitane cu crema caramel impreuna cu sora mea. Nu au iesit ele exact cum ne doream noi (la aspect ma refer), insa au disparut rapid din farfurii fiindca au fost delicioase!!

 

INGREDIENTE

  • 3 foi mari de napolitana,
  • 4 oua,
  • 250 gr margarina,
  • 300 gr zahar,
  • esenta de rom,
  • 300 gr nuca macinata (nu foarte fin),
  • 100 gr biscuiti macinati (fin)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema caramel:

Am batut cele 4 oua impreuna cu 250 gr de zahar.



Intr-o cratita am caramelizat restul de zahar (50 gr), cand s-a topit am luat cratita de pe foc si am adaugat ouale batute cu zaharul, margarina, esenta si nuca.



Am amestecat bine pana s-au omogenizat ingredientele, apoi am lasat crema la loc racoros 30 de minute.



Am pus apoi biscuitii macinati, am omogenizat din nou si am umplut foile.



Pe fiecare foaie de napolitana am pus un strat generos de crema, ultima foaie o lasam fara crema.



Am acoperit cu o folie de celofan si am pus peste napolitana un tocator de lemn...sau orice alta greutate aveti la indemana.



Am lasat 20 de minute asa, apoi am taiat napolitana in patratele si am servit.



Eu nu am fost multumita fiindca nu mi s-a taiat prea frumos...poate din cauza calitatii foilor.

Dar sunt sigura ca voi o sa aveti mai mult noroc (poate nimeriti foi de o calitate mai buna).



Pofta buna si spor! Garantez ca e super delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Dana_Retetegg 1

06.03.2012, 15:55

da, au fost

Sim0na 1

06.03.2012, 22:02

Foarte bune!!!

Dana_Retetegg 1

06.03.2012, 22:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat