Lemon curd-Cremă de lămâie

de diaconta in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 3716 vizualizari

 

O denumire care mă amuză,dar categoric este un deliciu,chiar dacă am folosit doar patru ingrediente.
Pentru ca zilele astea aveam în plan un tort,la fix am dat peste reţeta asta la Simona http://cofetardeocazie.blogspot.ro/2015/03/crema-de-lamaie-lemon-curd.html.
Am mai pregătit-o mai demult dar uitasem de ea.
Si pentru că am vrut un tort cu mai multă cremă,am zis că ar fi bine să nu fie prea dulce.
Aşa că am folosit acest lemon curd pentru o cremă mousse de lamâie.
Această cremă de lamâie este o combinaţie delicioasă de suc de lămâie,ouă,zahăr şi unt.
Lămâia va da aromă cremei,ouăle o vor îngroşa iar untul o va face mai cremoasă.
Aşa cum am spus,crema aceasta se poate folosi ca atare sau ca baza pentru un alt desert.
Se poate păstra la frigider 2-3 zile într-un recipient închis sau la congelator.
Dacă o păstraţi la congelator,o veţi lăsa să se decongeleze în frigider.

 

INGREDIENTE

Ingrediente cremă de lămâie:

  • 120 ml suc proaspat de lămâie
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 oua întregi
  • 150 g zahar
  • Coaja de lamâie rasa
  • 100 g unt moale
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon curd-Cremă de lămâie:

Am stors sucul de lamâie.Au fost suficiente doua lamâi mai mari. Acuma depinde si cât sunt de zemoase.


Am pus ouale cu zaharul într-o cratita de inox si am amestecat cu telul.


Am adaugat treptat sucul de lamâie si am pus vasul pe baie de aburi.


Am amestecat tot timpul cu telul pâna când compozitia s-a îngrosat.


5-10 minute ar trebui sa dureze aceasta operatiune.


Am luat de pe foc, am pus coaja de lamâie si cât înca a fost calda, am adaugat treptat 2-3 cubulete de unt, amestecând pâna s-a încorporat în cremă.


Am mutat crema într-un bol si am acoperit cu o folie alimentara, punând folia direct pe crema pentru a nu se forma pojghita.


Am pus la frigider peste noapte.


Dupa cum vedeti e foarte usor de pregatit aceasta crema fina si aromata.




Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon curd-Cremă de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

anca_rm 1

20.04.2015, 13:13

ce bunatateeeee

mirela0911 1

20.04.2015, 14:32

Cred ca e tare buna crema!

mihaelar63 1

21.04.2015, 22:18

Ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu crema de lamaie si mure