Lemon drizlle cake (chec cu lamaie)

de DIANA B in Dulciuri, 27 Iun 2011 | 6207 vizualizari

 

Am intrat in posesia cartii AS Principesa Margareta (cu imprumut) si mi-a placut acest chec cu lamaie . L-am testat si am fost incantata de textura si gustul dulce-acrisor al acestuia , de aceea vi-l impartasesc si voua (rar postez ceva , din cauza lipsei de timp si de ce sa nu recunosc , mi-e leneeeeeeeee sa tastez ... si cat imi mai placea )

 

INGREDIENTE

  • 225 g unt
  • 225 g zahar
  • 225 g faina
  • 4 oua
  • coaja unei lamai galbene
  • 2-3 lingurite de mac
  • es vanilie
  • 1 praf de copt
  • SIROP
  • 200 g zahar
  • 100 ml apa
  • zeama de la 2 lamai galbene
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon drizlle cake (chec cu lamaie) :

Se amesteca cu lingura de silicon (eu tot rudimentar lucrez , decat sa-mi tapetez peretii de la mixer) untul de la temperatura camerei cu zaharul , pana se obtine o crema spumoasa , dupa care se incorporeaza pe rand cate-un ou si se amesteca bine , pana la omogenizare ; se adauga si macul si se incorporeaza uniform si acesta .

In faina se incorporeaza praful de copt si amestecul obtinut , se adauga compozitiei de mai sus .

Se incalzeste cuptorul la 180 grade . Compozitia obtinuta ( ptr o singura tava de chec ) se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor , ptr 40 de minute .

Cat timp se coace checul , se executa siropul din ingredientele mentionate , care se va tine (siropul) pe foc 10-15 minute .

Dupa timpul de coacere si testul scobitorii , se scoate tava forma din cuptor si asa fierbinte , i se adauga siropul , tot fierbinte . Se lasa sa absoarba totul , pana la racirea completa , dupa care se scoate din forma (forma mea fiind de silicon , s-a cam lasat ... ) 

Se poate servi alaturi de-o cana cu ceai , sau o ceasca cu cafea .

PS Eu am copt si doua minichecuri ptr frumusica MARIUCA , nepotica vecinelei mele ( apartinatoarea cartii) , careia i-a placut .

Simplu , usor , dar ... prea putin ... si scuze ca nu-mi iese imaginea de prezentare

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon drizlle cake (chec cu lamaie) " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

nilgun 1

31.07.2013, 11:18

bun...dar nici acesta nu e ffff crescut...nu?

DIANA B 1

31.07.2013, 12:25

Ba daaaaaaaaaaa , a crescut dar greseala mea e c-am folosit forma de silicon si s-a latit ca burtoaca unei grasane

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu fructe uscate