Lemon drizlle cake (chec cu lamaie)

de DIANA B in Dulciuri, 27 Iun 2011 | 3713 vizualizari

 

Am intrat in posesia cartii AS Principesa Margareta (cu imprumut) si mi-a placut acest chec cu lamaie . L-am testat si am fost incantata de textura si gustul dulce-acrisor al acestuia , de aceea vi-l impartasesc si voua (rar postez ceva , din cauza lipsei de timp si de ce sa nu recunosc , mi-e leneeeeeeeee sa tastez ... si cat imi mai placea )

 

INGREDIENTE

  • 225 g unt
  • 225 g zahar
  • 225 g faina
  • 4 oua
  • coaja unei lamai galbene
  • 2-3 lingurite de mac
  • es vanilie
  • 1 praf de copt
  • SIROP
  • 200 g zahar
  • 100 ml apa
  • zeama de la 2 lamai galbene
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon drizlle cake (chec cu lamaie) :

Se amesteca cu lingura de silicon (eu tot rudimentar lucrez , decat sa-mi tapetez peretii de la mixer) untul de la temperatura camerei cu zaharul , pana se obtine o crema spumoasa , dupa care se incorporeaza pe rand cate-un ou si se amesteca bine , pana la omogenizare ; se adauga si macul si se incorporeaza uniform si acesta .


In faina se incorporeaza praful de copt si amestecul obtinut , se adauga compozitiei de mai sus .


Se incalzeste cuptorul la 180 grade . Compozitia obtinuta ( ptr o singura tava de chec ) se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor , ptr 40 de minute .


Cat timp se coace checul , se executa siropul din ingredientele mentionate , care se va tine (siropul) pe foc 10-15 minute .


Dupa timpul de coacere si testul scobitorii , se scoate tava forma din cuptor si asa fierbinte , i se adauga siropul , tot fierbinte . Se lasa sa absoarba totul , pana la racirea completa , dupa care se scoate din forma (forma mea fiind de silicon , s-a cam lasat ... )


Se poate servi alaturi de-o cana cu ceai , sau o ceasca cu cafea .


PS Eu am copt si doua minichecuri ptr frumusica MARIUCA , nepotica vecinelei mele ( apartinatoarea cartii) , careia i-a placut .


Simplu , usor , dar ... prea putin ... si scuze ca nu-mi iese imaginea de prezentare


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon drizlle cake (chec cu lamaie) " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

DIANA B 1

03.07.2011, 11:52

@sufletista -

nilgun 1

31.07.2013, 11:18

bun...dar nici acesta nu e ffff crescut...nu?

DIANA B 1

31.07.2013, 12:25

Ba daaaaaaaaaaa , a crescut dar greseala mea e c-am folosit forma de silicon si s-a latit ca burtoaca unei grasane

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec Regal cu lamaie si mac