Lemon drizzle cake

de Xandrinne in Prajituri, 19 Aug 2011 | 2562 vizualizari

 

Nu demult am descoperit o minunata carte, scrisa de principesa Margareta; daca nu ati apucat sa o rasfoiti v-o recomand cu drag, e o carte speciala, care contine nu doar povesti culinare ci si povesti cu regi, printi, printese...Astazi va recomand Lemon drizzle cake, un chec cu aroma de lamaie si mac. Delicios!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru reteta de Lemon drizzle cake

  • 225 g unt, la temperatura camerei
  • 225 g zahar
  • 225 g faina
  • 4 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2-3 linguri seminte de mac
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml apa
  • 200 g zahar
  • zeama de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon drizzle cake:

Preparare Lemon drizzle cake


Am mixat zaharul cu untul pana compozitia a devenit cremoasa; am incorporat pe rand ouale si am omogenizat dupa fiecare. Am adaugat coaja rasa de lamaie si am amestecat in continuare. Faina amestecata cu praful de copt si cu macul am incorporat-o in compozitia cu oua.


P.S. Am pus si un praf de sare.


Am amestecat bine. Am turnat aluatul intr-o tava dreptunghiulara, de chec, tapetata cu hartie de copt.


Cat timp a stat prajitura in cuptor (preincalzit, 180 de grade, cca 40 de minute) am pregatit siropul (eu am injumatatit cantitatile pentru sirop): am fiert timp de cateva minute (5-10), la foc mic, apa, zaharul si zeama de lamaie. Imediat ce am scos prajitura din cuptor, am intepat-o cu furculita si am turnat siropul, pe toata suprafata.


Atat siropul cat si prajitura trebuie sa fie fierbinti! Am scos prajitura din tava dupa ce s-a racit, am feliat-o, am pozat-o, am mancat-o...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon drizzle cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

DIANA B 1

19.08.2011, 14:34

Si eu am testat-o din cartea AS Principesa ... a fost tare bun ; spar ca si tu ai fost incantata de rezultat

Xandrinne 1

20.08.2011, 08:40

Va multumesc frumos!
P.S. Onesta, am fost foarte incantata!

Rocsi 1

20.08.2011, 10:57

sunt fan al prajiturilor cu lamaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac, visine si bezea