Lemonetti

de Anamaria7 in Dulciuri, 25 Aug 2009 | 2622 vizualizari

 

Biscuiti cu aroma puternica de lamaie :) care se poate inlocui cu portocala, mandarina, grapefruit etc

 

INGREDIENTE

  • 115g unt moale
  • 200g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lg suc de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 200g faina
  • 1 lg malai
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt praf de copt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemonetti:

Frecati untul cu zaharul cu mixerul, iar cand amestecul a devenit usor si cremos, adaugati galbenusurile si mixati pana la omogenizare.


Intr-un alt bol, amestecati bine faina, malaiul, sarea si praful de copt. Adaugati la crema de unt si omogenizati pana se formeaza un aluat relativ tare. Acesta se inveleste in celofan si se tine in frigider 2 ore.


Cuptorul se incinge la 190 C. Se pregateste o tava intinsa cu unt si faina sau cu hartie de copt. Formati bilute de aluat pe care le puneti la cca. 2.5cm distanta. Apasati-i cu furculita pentru a-i turti si a le da forma grilata :) Tava se tine la cuptor cca 8-10 minute, pana cand devin aurii spre maronii (pana se bronzeaza frumos :))


Se iau din tava cu o spatula de metal si se pun pe un gratar la racit.


Pofta buna!


"Orice reteta noua poarta in ea bucuria celei care o descopera si o implineste."

 

TIPS-URI

1

puteti pune chiar putin mai mult suc de lamaie, imbogateste aroma

2

daca vreti sa incercati reteta cu portocale, inlocuiti si coaja de lamaie cu coaja de portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemonetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Oana 1

26.08.2009, 10:28

Ancuta, cred ca se adauga dupa galbenusuri, vad ca nu a precizat Ana...sigur ca merge si fara coaja rasa, doar ca se mai imbogatea nitel gustul de la ea. Mie imi placeeeee

Anamaria7 1

26.08.2009, 18:03

ups! da, are dreptate Oana, dupa galbenusuri. si intr-adevar, merge si fara coaja, poti sa pui ceva esenta de lamaie sa o inlocuiesti, are o aroma puternica

elena1988 1

03.02.2011, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Bulgari de zapada