Lemonetti

de Anamaria7 in Dulciuri, 25 Aug 2009 | 4661 vizualizari

 

Biscuiti cu aroma puternica de lamaie :) care se poate inlocui cu portocala, mandarina, grapefruit etc

 

INGREDIENTE

  • 115g unt moale
  • 200g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lg suc de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 200g faina
  • 1 lg malai
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt praf de copt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemonetti:

Frecati untul cu zaharul cu mixerul, iar cand amestecul a devenit usor si cremos, adaugati galbenusurile si mixati pana la omogenizare.

Intr-un alt bol, amestecati bine faina, malaiul, sarea si praful de copt. Adaugati la crema de unt si omogenizati pana se formeaza un aluat relativ tare. Acesta se inveleste in celofan si se tine in frigider 2 ore. 

Cuptorul se incinge la 190 C. Se pregateste o tava intinsa cu unt si faina sau cu hartie de copt. Formati bilute de aluat pe care le puneti la cca. 2.5cm distanta. Apasati-i cu furculita pentru a-i turti si a le da forma grilata :) Tava se tine la cuptor cca 8-10 minute, pana cand devin aurii spre maronii (pana se bronzeaza frumos :))

Se iau din tava cu o spatula de metal si se pun pe un gratar la racit.

Pofta buna!

"Orice reteta noua poarta in ea bucuria celei care o descopera si o implineste."

TIPS-URI

1

puteti pune chiar putin mai mult suc de lamaie, imbogateste aroma

2

daca vreti sa incercati reteta cu portocale, inlocuiti si coaja de lamaie cu coaja de portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemonetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Oana 1

26.08.2009, 10:28

Ancuta, cred ca se adauga dupa galbenusuri, vad ca nu a precizat Ana...sigur ca merge si fara coaja rasa, doar ca se mai imbogatea nitel gustul de la ea. Mie imi placeeeee

Anamaria7 1

26.08.2009, 18:03

ups! da, are dreptate Oana, dupa galbenusuri. si intr-adevar, merge si fara coaja, poti sa pui ceva esenta de lamaie sa o inlocuiesti, are o aroma puternica

elena1988 1

03.02.2011, 09:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu dulceata de trandafiri

pe 24.05 la 21:43

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu caramel si mascarpone