Pasca

de Ina in Dulciuri, 18 Apr 2014 | 2647 vizualizari

 

Dupa ce doi ani la rand am cam dat gres cu pasca (era buna, dar urata rau, crapata... :"> ) anul acesta am ales sa fac reteta Jamilei si bine am facut. Mi-a iesit o minune de pasca, cu un aluat extrem de pufos :X Multumesc, Jamila! :-*

 

INGREDIENTE

Aluat :
  • 550 gr faina ( eu am folosit faina obisnuita, de moara )
  • 120 gr zahar
  • 250 ml lapte cald
  • 50 gr de unt topit
  • 50 ml de ulei
  • 2 galbenusuri
  • 10 g drojdie uscata ( 1 plic Dr' Oetker )
  • coaja de la o lamaie
  • extract de vanilie
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 400 g cas de vaca
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 100 gr stafide
  • 3 linguri de gris
  • coaja de la o lamaie
  • o esenta de rom
  • cateva bucatele de lamaie confiat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

Intai am cernut faina, intrucat de ceva vreme folosesc doar faina de moara, fara aditivi.

Am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si am pornit masina pe programul de framantare/ dospire, timp in care m-am ocupat de umplutura.

Intrucat n-am avut branza framantata de vaci, am folosit cas pe care l-am mixat cu o cutie de mascarpone. Am adaugat pe rand restul de ingrediente si am obtinut o crema de branza destul de consistenta  si aromata.

Cand aluatul a fost gata, l-am impartit in doua bucati . O bucata am intins-o pe fundiul tavii tapetate cu hartie de copt, iar o bucata am impartit-o in alte 3 bucati, pe care le-am rasucit in palme si am format 3 "cordoane" pe care le-am  impletit. 

Asezam impletitura de-a lungul peretelui tavii, ca pe o coroniţă, iar in mijloc turnam crema de branza si nivelam. Daca ne ramane putin aluat, putem forma spirale sau o cruce in mijlocul tavii, pe care le asezam pe stratul de crema.  Decoram cu bucatele de lamaie confiata.

Lasam tava la loc cald, cca. 30-40 minute, pana ce aluatul isi va dubla volumul. 

Batem un galbenus de oua cu o lingura de zahar si o lingura de lapte, apoi ungem pasca si introducem tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca la foc mic, pentru 45-50 minute.

Cand pasca este rumena, iar aluatul trece testul scobitorii, oprim focul  si scoatem pasca tragand de hartia de copt. Lasam pasca sa se raceasca complet, apoi feliem si servim. 

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Pentru reusita sigura respectati cantitatile date si lasati aluatul sa isi dubleze volumul, inainte de a introduce tava la cuptor.

2

Pentru a lucra mai bine aluatul si a nu se lipi de blat si maine, ne ne tapetam mainile cu faina ( sau ulei , depinde cat este de moale ) cand il modelam.

3

Tava in care am copt pasca are diametrul de 28 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pasca-0
Pasca-1
Pasca-2
Pasca-3
Pasca-4
Pasca-5
Pasca-6
Pasca-7
Pasca-8
Pasca-9
Pasca-10
Pasca-11
Pasca-12
Pasca-13
Pasca-14
Pasca-15
Pasca-16

COMENTARII (26)

Teo

Teo 1

23.04.2014, 22:39

Da, arata bine de tot!

Ubulika

Ubulika 1

24.04.2014, 17:26

RalukaToprak

RalukaToprak 1

24.12.2014, 18:58

foarte bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!