Letke reinventat

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2013 | 2262 vizualizari

 

Unul dintre preparatele favorite ale evreilor pentru sărbătoarea de Hannukah este Letke ( în limba idiş) sau Levivot ( în limba ebraică), un fel de plăcinţică din cartofi cu interior pufos şi exterior crocant, prăjită în baie de ulei. Pornind de la reţeta de bază, am reinventat preparatul, încercând să redau interior pufos prin folosirea unui piure de cartofi cu chives, pe care l-am îmbrăcat în crustă de pesmet, parmezan și busuioc.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de cartofi albi, decojiți, tăiați în cuburi egale
  • 3 crenguțe cimbru proaspăt
  • 25 grame unt la temperatura camerei
  • 2 linguri creme fraiche la temperatura camerei
  • 1 lingură chives tocat fin
  • 2 ouă
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingură parmezan ras
  • 5 frunze busuioc
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 linguriță muguri de pin
  • 2 linguri făină
  • sare/piper
  • ulei pentru prăjit
  • salată pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Letke reinventat:

Cartofii se fierb 25 de minute în apă fierbinte, împreună cu crenguțele de cimbru. După expirarea timpului, se scot cartofii, se îndepărtează crenguțele de cimbru și se amestecă cu untul, creme fraiche, chives și sare, fărâmând cartofii până au consistența unui piure ferm.


Într-o tavă, se întinde piureul obținut anterior în foaie subțire de 1/2 cm și se refrigerează minim 20 de minute.


Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se mixează pesmetul cu parmezanul, frunzele de busuioc, uleiul de măsline și mugurii de pin, apoi se așează într-o farfurie nu foarte adâncă.


Ouăle se bat ca pentru omletă cu puțină sare și 10 linguri de apă.


Făina se așează într-o farfurie nu foarte adâncă.


Se scoate tava cu piure de la frigider și cu ajutorul unui inel din inox sau cu un pahar se taie cerculețe care se dau apoi prin făină, ou, mixul de pesmet și apoi din nou prin ou și prin pesmet.


Se prăjesc în baie de ulei timp de 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe prosoape de hârtie.


Se servesc cu salată și sos, după preferințe.

 

TIPS-URI

1

Pentru sos, am optat pentru un sos de iaurt și chives obținut prin combinarea a 4 linguri de iaurt degresat cu 2 căței de usturoi tocați și 1/2 lingură chives tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Letke reinventat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

23.01.2013, 20:19

diaconta 1

23.01.2013, 21:16

imi place

Rocsi 1

23.01.2013, 21:17

Super bun trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu urda