Lichior de menta

de Ina in Bauturi, 13 Ian 2014 | 25352 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc Cristinei ( Panacris :-* ) . *** Este cel mai bun lichior posibil si nu cred ca spun asta doar pentru ca-i facut de mine :P :))))

 

INGREDIENTE

  • frunze proaspete de mentă ( cat de multe, pentru ca extractul sa fie cat mai concentrat )
  • 1 litru alcool de 96 % concentratie alcoolica
  • 600 g de zahar
  • 300 ml apa
  • 6-8 bucăți de cuisoare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de menta:

Spalam bine frunzele de menta, dupa ce le-am desprins de pe tulpina. Le lasam la zvantat , apoi umplem cu ele, cat putem de bine, recipientele de sticla ( de preferat borcane , pentru a putea scoate frunzele cu usurinta, cand extractul este gata )

Adaugam alcool peste frunzele de menta, apasand cu o lingura, pentru scoaterea bulelor de aer. Alcoolul trebuie sa acopere in totalitate frunzele de menta. Acoperim recipientele  și le lasam la macerat, la soare cca. 1-2 săptămâni, timp in care lichidul devine verde, iar frunzele albicioase, casante.

Apa cu zaharul se pun la fiert, preparand un sirop de zahăr in care adaugam si cateva cuisoare ( 6-8 bucati ) . Peste acest sirop turnam extractul de menta strecurat , agitam totul bine si punem  lichiorul astfel obtinut în sticle  pe care le capsam si le pastram in camara/ beci/frigider.

Este o bautura excelenta, pe care eu o consider chiar ELIXIR  :X 

 

TIPS-URI

1

2 portii inseamna 2 sticle de 700 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

robert_b 1

01.07.2014, 12:44

Panacris 1

19.07.2017, 21:52

Tare bun medicamentul ăsta Anul acesta am făcut producție dublă, că am avut cerere mare )

UrsanMihaela 1

05.07.2020, 15:06

Ador lichiorul de menta, iar al tau are o culoare frumoasa si cred ca e si gustos.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lichior de menta