Lichior de oua

de Lavinia in Bauturi, 24 Apr 2013 | 7042 vizualizari

 

Imi tot povestea mama ce lichior bun facea pe vremuri matusa si bunica,iar eu m-am gandit sa ii fac o surpriza .Un lichior de oua din manutele mele :)
De Paste o sa il folosesc si la ceva deserturi,cred :)

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita vanilie(eu am avut pastaie bourbon macinata)
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida indulcita(Meggle)
  • 250 ml coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua:

Am pus laptele la fiert cu vanilia si am mixat galbenusurile cu zaharul pana au devenit cremoase.


Laptele l-am strecurat apoi l-am turnat (caldut,nu fierbinte) peste galbenusuri si am mixat bine.Am pus amestecul pe foc mic 2-3 minute pana s-a topit complet zaharul.


Am lasat la racit,am adaugat frisca lichida amestecand energic cu un tel iar la final coniacul.


Se pastreaza la frigider in sticle inchise bine.


P.S :D spuma de deasupra va disparea si cu cat sta mai mult cu atat e mai gustos .

TIPS-URI

1

Daca folositi frisca lichida neindulcita mai puteti adauga in plus 2-3 linguri de zahar.

2

Eu am folosit coniac pentru ca e mai aromat dar daca folositi alt tip de alcool mai tare (gin,vodka ) reduceti cantitatea la 180-200 ml .

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Lavinia 1

25.04.2013, 12:18

Bya Ralu 1

23.07.2013, 23:20

bravo

Lavinia 1

31.07.2013, 08:41

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eggnog- Lichior de oua