Lichior de oua

de Lavinia in Bauturi, 24 Apr 2013 | 6308 vizualizari

 

Imi tot povestea mama ce lichior bun facea pe vremuri matusa si bunica,iar eu m-am gandit sa ii fac o surpriza .Un lichior de oua din manutele mele :)
De Paste o sa il folosesc si la ceva deserturi,cred :)

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita vanilie(eu am avut pastaie bourbon macinata)
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida indulcita(Meggle)
  • 250 ml coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua:

Am pus laptele la fiert cu vanilia si am mixat galbenusurile cu zaharul pana au devenit cremoase.


Laptele l-am strecurat apoi l-am turnat (caldut,nu fierbinte) peste galbenusuri si am mixat bine.Am pus amestecul pe foc mic 2-3 minute pana s-a topit complet zaharul.


Am lasat la racit,am adaugat frisca lichida amestecand energic cu un tel iar la final coniacul.


Se pastreaza la frigider in sticle inchise bine.


P.S :D spuma de deasupra va disparea si cu cat sta mai mult cu atat e mai gustos .

 

TIPS-URI

1

Daca folositi frisca lichida neindulcita mai puteti adauga in plus 2-3 linguri de zahar.

2

Eu am folosit coniac pentru ca e mai aromat dar daca folositi alt tip de alcool mai tare (gin,vodka ) reduceti cantitatea la 180-200 ml .

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Lavinia 1

25.04.2013, 12:18

Bya Ralu 1

23.07.2013, 23:20

bravo

Lavinia 1

31.07.2013, 08:41

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eggnog- Lichior de oua