Limba cu masline

de Brindusa in Vita, 11 Oct 2010 | 5979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 limba de vita cam de 1 kg
  • 3 foi de dafin, cateva boabe de piper negru si rosu, un morcov, o cepa
  • 3 linguri de ulei
  • 3 cepe, taiate marunt
  • 200 g masline negre sau maro
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

Mai intai se pregateste limba: se spala si se pune in apa rece, sa fiarba cu dafinul, piperul si legumele. O limba de 1 kg fierbe in 3-4 ore. Cand e fiarta se scoate din zeama (care se strecoara si se pasteaza) si cu mana se scoate pielea de deasupra. Dupa aceea se taie felii nu foarte groase.

Uleiul se incinge si se caleste putin ceapa. Se adauga feliile de limba si vinul. Se lasa sa dea 2-3 clocote si se pune un pahar de zeama in care a fiert limba. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba le foc mic, pana ce ceapa e fiarta. Se pun maslinele si pasta de tomate. Se mai lasa putin la foc, pana ce se formeaza sosul. Se potriveste de sare si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Teo 1

12.10.2010, 23:30

are un gust plin de savoare, ma topesc dupa aceasta mancarica !

DIANA B 1

07.02.2011, 12:17

Da , asta-i reteta adevarata , dupa cea a lui Susu

DIANA B 1

07.02.2011, 12:18

@Bucataras - esti cam dur cu Oana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limba de vaca cu masline