Limba cu masline

de Brindusa in Vita, 11 Oct 2010 | 3746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 limba de vita cam de 1 kg
  • 3 foi de dafin, cateva boabe de piper negru si rosu, un morcov, o cepa
  • 3 linguri de ulei
  • 3 cepe, taiate marunt
  • 200 g masline negre sau maro
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

Mai intai se pregateste limba: se spala si se pune in apa rece, sa fiarba cu dafinul, piperul si legumele. O limba de 1 kg fierbe in 3-4 ore. Cand e fiarta se scoate din zeama (care se strecoara si se pasteaza) si cu mana se scoate pielea de deasupra. Dupa aceea se taie felii nu foarte groase.


Uleiul se incinge si se caleste putin ceapa. Se adauga feliile de limba si vinul. Se lasa sa dea 2-3 clocote si se pune un pahar de zeama in care a fiert limba. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba le foc mic, pana ce ceapa e fiarta. Se pun maslinele si pasta de tomate. Se mai lasa putin la foc, pana ce se formeaza sosul. Se potriveste de sare si piper.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Teo 1

12.10.2010, 23:30

are un gust plin de savoare, ma topesc dupa aceasta mancarica !

DIANA B 1

07.02.2011, 12:17

Da , asta-i reteta adevarata , dupa cea a lui Susu

DIANA B 1

07.02.2011, 12:18

@Bucataras - esti cam dur cu Oana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

de RODIMUR 5

ieri la 19:19

Compot asortat de sezon

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

RETETA RECOMANDATA
Mancare de masline cu carne de vita