Linguini negre cu brocoli si creveti

de cristeena20 in Paste, 29 Apr 2014 | 2889 vizualizari

 

Intr-un moment de inspiratie rezultatul este acesta:

 

INGREDIENTE

  • 12 creveti congelati
  • 1/4 pachet de linguini negre
  • cateva buchete de brocoli
  • ulei de masline
  • sare, piper alb
  • 1 piri-piri (sau alt fel de ardei iute)
  • putin ardei gras rosu
  • 1 lta pasta de ardei
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 smantana dulce
  • 1 pahar de vin alb
  • patrunjel verde si parmezan ras pentru servire
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linguini negre cu brocoli si creveti:

Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Aceste paste sunt facute cu cerneala neagra de sepie si au au o textura aparte. De obicei aceste paste se gatesc cu creveti sau alte fructe de mare.


Intre timp punem brocolli desfacut in buchetele la fiert in apa cu sare. Cand s-au mai inmuiat se scot in apa cu gheata, pentur a pastra culoarea aceeaa frumoasa verde. Apoi le strecuram si le pastram deoparte.


Crevetii congelati se pun in apaa rece cca 5 minute si apoi ii decorticam (doar mijlocul, lasand capul si coada doar).


Cand pastele sunt aproape fierte pregatim sosul.Intr-o tigaie punem ulei de masline cu usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat fasiute mici. Mie imi place sa am mai multe culori in farfurie si , sincer cu acest ardei capata un gust minunat. Deci am lasat sa se inmoaie putin ardeiul rosu la foc mic, impreuna cu usturoiul si apoi am adaugat ardeiul iute tocat fin (doar daca va place picant) si apoi adaugam pasta de ardei si de tomate (doar putina,m cat sa capete acea culoare frumoasa). Adaugam crevetii, avand grija sa nu ii rupem. dupa ce i-am saltat de cateva ori adaugam vinul alb si lasam la foc mare sa scada vinul. nu amestecam cu linguraa deoarece se rup crevetii. Cand scade vinul,adaugam brocolli scursi si saltam de cateva ori impreuna. Adaugam sare, piper diupa gust si la final smantana dulce.Lasam sa sea cateva clocote ,amestecand cu grija si stingem focul. Presaram cu patrunjel verde si acoperim cu capacul tigaia.


Intre timp pastele fierte se scurg si se stropesc cu ulei de masline de buna calitate. Amestecam cu crevetii si brocoli si servim cu parmezan ras deasupra si cu vin alb sau verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Linguini negre cu brocoli si creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

deyutzky 1

29.04.2014, 19:24

like

Lavinia 1

29.04.2014, 20:24

ce bine arata

tiby 1

30.04.2014, 09:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne tocata la cuptor