Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Pentru aluatul de ravioli:
Pentru umplutura de ravioli:
Pentru sosul pesto:
Pentru aluatul de ravioli, se amestecă gradual făina cu oul, uleiul, sarea și apa până devine o cocă omogenă. Se transferă pe o suprafață presărată cu făină și se frământă până devine catifelată și ușor uscată, 5-10 minute. Se înfășoară în folie alimentară și se lasă la odihnit 10-15 minute.
Între timp, se încălzeşte puţin ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă usturoiul. Se sotează 1-2 minute, apoi se adaugă ciupercile, sare și piper. Se gătesc la foc mediu spre mare până când tot lichidul s-a evaporat. Se scot pe o farfurie și se amestecă cu pătrunjelul. După ce s-au răcit, se amestecă cu crema de brânză și se refrigerează până la momentul utilizării.
Se împarte aluatul în biluțe nu foarte mici. Se ia fiecare biluță și se întinde pe o suprafaţă presărată cu făină. Foaia trebuie să fie foarte subţire, transparentă.
Dacă folosiți o formă specială pentru ravioli, se presară făina peste aceasta pentru ca ravioli să nu se lipească. Se așează o foaie de aluat în formă, se pune câte 1/2 linguriță de umplutură în fiecare formă, se ung marginile cu ou, apoi se acoperă cu altă foaie de aluat, apăsând ușor. Se trece cu sucitorul peste formă pentru a tăia ravioli. Se scot din formă și se păstrează pe o suprafață presărată cu făină.
Dacă nu folosiți formă, se așează o foaie de aluat pe o suprafață presărată cu făină, se așează umplutura la distantă destul de mare, se unge aluatul cu oul, de jur împrejur, apoi se așează o altă foaie de aluat și se taie cu un cuțit sau pahar. Pentru a asigura lipirea celor două foi de aluat, se apasă marginile fiecărui ravioli cu o furculiță. Se păstrează pe o suprafață presărată cu făină.
Ravioli se fierb în apă cu sare în tranșe de câte 10-15 bucăți pentru câteva minute, până se ridică la suprafață.
Pentru sos, se mixează ierburile într-un robot de bucătărie împreună cu ceapa, coaja de lămâie, sare și piper, turnând câte puțin ulei după fiecare 10-20 de secunde de mixat, astfel încât să rezulte o pastă omogenă.
Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline la foc mediu. Se adaugă anșoa, se sfărâmă cu o lingură până se încorporează în ulei, apoi se adaugă usturoiul. Se sotează până capătă o culoare aurie. Se adaugă pasta de ierburi obținută anterior, se amestecă pentru omogenizare, apoi se adaugă smântâna, sare și piper. Se păstrează pe foc până când smântâna s-a încălzit.
Se așează ravioli în farfurii și se toarnă sosul de pesto deasupra. Se consumă imediat.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult