Linguini siciliene cu fructe de mare

de mihaelar63 in Fructe de mare, 4 Sep 2017 | 2038 vizualizari

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirate de la MyCookingLife :  https://www.bucataras.ro/retete/spaghetti-al-nero-di-seppia-e-frutti-di-mare-27976.html. Am folosit in loc de paste cu cerneala de sepie , paste artizanale cu portocale . Condimente nu a fost nevoie sa mai pun , iuteala a fost data de amestecul picant de legume uscate pentru paste siciliene [ de unde le-am dat si nume ] . Au iesit niste paste cu fructe de mare senzational de bune . Placerea  cu care le-am servita fost marita de faptul ca-mi evocau amintiri placute . Pastele artizanale cu portocle si  amestecul sicilian de legume le-am achizitionat din vacanta venetiana .

 

INGREDIENTE

  • 400 gr linguini artizanale cu portocale
  • 270 gr amestec fructe mare [scoici, creveti, calamari ]
  • 250 gr inele calamari calamari
  • 250 gr rosii chery cu usturoi si busuioc [conserva proprie ]
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 catei usturoi tocati
  • 3 linguri amestec legume uscate pentru paste siciliene [ ardei , rosii , ceapa , usturoi , chilli , dovlecel,busuioc ]
  • 1 pahar mic de vin alb
  • zeama de la o portocala
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linguini siciliene cu fructe de mare:


  1. Spaghetele se fierb in apa clocotinda cu sare.

  2. Eu le fierb reducand cu o treime timpul indicat pe pachet.

  3. Imi plac a la dente si oricum vor absorbi din sosul fructelor de mare.

  4. ntr-o tigaie tip wok incapatoare se caleste usor usturoiul tocat si imediat se aduga fructele de mare si inelele de calamari

  5. Acum se pun si legumele deshidratate . Amestecati .

  6. Se pune si vinul si se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute pana incepe sa se evapore .

  7. Adugati rosiile si verdeata tocata si zeama de portocala .

  8. Se ia tigaia de pe foc si puneti pastele amestecand usor .

  9. Gustati si sarati daca este nevoie .

  10. La servire decorati cu frunzulite de busuioc verde .

  11. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Amestecul uscat de legume pentru paste siciliene nu avea nici un gram de sare .

2

Acest amestec este si foarte picant nu mai este nevoie de alte condimente .

Daca ti-a placut reteta noastra "Linguini siciliene cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

12.09.2017, 00:02

Kytz , cred ca ati facut o intelegere zonala )

7 Art Passions 1

10.11.2017, 01:28

Este o reteta foarte delicioasa!! Eu am incercat-o, doar ca am renuntat la fructele de mare...va recomand!!
https://www.catalomat.ro/jysk/pliant-nou-de-joi-09-11-2017-0/

mihaelar63 1

19.11.2017, 23:40

Multumesc , 7+Art+Passions !!! Ma bucur ca ti-a fost pe plac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi ca cei prajiti

ieri la 22:02

Ciorba de cartofi

ieri la 19:26

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

de RODIMUR 5

ieri la 18:11

Aperitiv oua umplute cu pate de ton

ieri la 09:38

RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu paste de orez